Now Reading:
Načelnik Ban: HNS-ovci me prozivaju, a njihova je vijećnica bila sa mnom na pregovorima u DGU-u – zna što je dogovoreno, ali s većinom u koaliciji mora iznositi neistine!
Full Article 3 minutes read

Načelnik Ban: HNS-ovci me prozivaju, a njihova je vijećnica bila sa mnom na pregovorima u DGU-u – zna što je dogovoreno, ali s većinom u koaliciji mora iznositi neistine!

Načelnik Općine Bedekovčina, Darko Ban, odgovorio je na nedavne prozivke Podružnice HNS-a Bedekovčina, a njegov odgovor objavljujemo u cijelosti:

Općina Bedekovčina radi u tzv. hladnom pogonu i projekti miruju jer sam bio primoran donijeti odluku o obustavi od primjene Proračuna Općine Bedekovčina za 2024. godinu, odnosno odluku o privremenom financiranju i to zbog nezakonitosti triju amandmana.

Kao što je poznato, do takve je situacije došlo ponajprije zbog nesuglasica između mene i vladajućih vijećnika Općinskog vijeća Bedekovčine, vezanih uz katastarsku izmjeru katastarske općine Komor, a oni i dalje pokušavaju lažima obmanuti naše mještane i mene proglasiti krivcem.

Članovi podružnice HNS-a Bedekovčina nedavno su ponovo u svom priopćenju iznijeli neistine i neutemeljene optužbe na moj račun, ustvrdivši da je odluka o katastarskoj izmjeri i sufinanciranju donesena na moj prijedlog. Nekoliko sam puta to rekao, ali ponovit ću – od prvog dana, 2017. godine kada je krenuo natječaj, dali smo tu problematiku na razmatranje ondašnjem sazivu Vijeća, razgovarali smo o tome svi, ali konačnu odluku donosi Općinsko vijeće, a ne načelnik.

Još jednom naglašavam da je zahvaljujući mom osobnom angažmanu, odnosno sastancima s ravnateljem Državne geodetske uprave, cijena katastarske izmjere smanjena za čak 37 posto te da smo s 36 lipa po kvadratnom metru izmjere došli na 23 lipe i za to smo u ovogodišnjem Proračunu imali osigurana sredstva. Osim toga, ravnatelj DGU-a obećao je da će Općini Bedekovčina, odnosno našim mještanima i dodatno pomoći, pa sam uvjeren da ćemo na kraju doći i do cijene od 20 lipa po kvadratnom metru.

Nevjerojatno je da HNS-ovci mene prozivaju i tvrde da ne želim pomoći mještanima, a na tim je sastancima u DGU-u sa mnom bila i njihova vijećnica Valentina Pakračić Jambrek i ona dobro zna koliko sam učinio i kako pregovarao da bi za naše građane osigurao nižu cijenu izmjere. Sada je, ponavljam, ta cijena 37 posto niža, a imamo obećanje da će biti još niža i to uvažena vijećnica zna, ali njezine me stranačke kolege i dalje napadaju i iznose neistine.

Upravni spor koji je u tijeku vjerojatno će trajati mjesecima i do tada naša općina ne može provoditi nove projekte i do tada neće prodisati. Nema novih ugovaranja, javnih natječaja za poduzetnike, poljoprivrednike, udruge, komunalne radove. Nema financiranja novih aktivnosti vezanih uz razvoj školstva i vatrogastva, a sve zbog prijepora oko 3 lipe!

Nadam se da će na kraju ipak prevladati razum i da će vladajući vijećnici uvidjeti da je samo jedan način na koji možemo riješiti ovaj problem – u suradnji s DGU-om, naglasio je načelnik Ban.

sjever.hr
20.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.