Now Reading:
U Općini Desinić znatna sredstva predviđena za održavanje i izgradnju komunalne infrastrukture, vodi se briga i o mladima
Full Article 2 minutes read

U Općini Desinić znatna sredstva predviđena za održavanje i izgradnju komunalne infrastrukture, vodi se briga i o mladima

Proračun općine Desinić za 2024. godinu iznosi jedan milijun i 400 tisuća eura. Načelnik Zvonko Škreblin naglasio je kako se najviše sredstava planira utrošiti na održavanje i izgradnju komunalne infrastrukture.

Sredstva za to su povećana u odnosu na prošlu godinu, pa je tako za održavanje komunalne infrastrukture predviđeno 305 tisuća eura, a za izgradnju 330 tisuća eura.

Dodajmo da Općina Desinić ima ukupno 140 kilometara cesta, od toga 40-ak kilometara pod makadamom.

Također, na dosta terena otvaraju se i klizišta, od kojih se tri saniraju zahvaljujući europskim sredstvima, a za ovu godinu spremna je dokumentacija i za sanaciju novih klizišta, koja će se prijaviti na natječaj Hrvatskih voda.

Spremna je projektna dokumentacija za uređenje jedne veće prometnice Turnišće – Desinić – Jalšovec Gornji, u dužini 1,2 kilometra, na natječaj Ministarstva gospodarstva ili regionalnog razvoja.

Valja dodati da ove godine kreće i izgradnja pump track staze, a nastavit će se i radovi na vodoopskrbi, i to u visokoj zoni u Jazbinama.

Kako bi se zadržali stanovnici u Desiniću, nastavlja se i dodjela potpora za mlade, za kupnju ili gradnju kuće, a od ove godine kreće i javni poziv za dodjelu zemljišta za gradnju obiteljskih kuća.

foto: arhiva
sjever.hr
14.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.