Now Reading:
Španjolski mediji o pobjedi Hrvatske: „Morali smo trljati oči jer Španjolci nisu izgledali ni slično onome na što smo navikli. Temeljito su ih porazili Hrvati”
Full Article 2 minutes read

Španjolski mediji o pobjedi Hrvatske: „Morali smo trljati oči jer Španjolci nisu izgledali ni slično onome na što smo navikli. Temeljito su ih porazili Hrvati”

duvnjak rukomet

Nižu se reakcije španjolskih medija nakon što je Hrvatska na odličnom otvaranju Europskog rukometnog prvenstva u SAP Areni u njemačkom Mannheimu uvjerljivo pobijedila Španjolsku s rezultatom 39-29 (18-14).

Evo kako su španjolski mediji popratili neugodan poraz svojih rukometaša, a reakcije prenosi Večernji:

– U prvom koraku na Europskom prvenstvu, španjolska je momčad doživjela ozbiljan udarac. Poraz protiv Hrvatske u prvom susretu (29-39) ostavlja malo prostora za manevriranje tijekom preostalog dijela prvenstva – navodi Marca.

– Morali smo trljati oči jer Španjolci nisu izgledali ništa slično onome na što smo navikli. Ovaj put su ih temeljito porazili Hrvati, koji su se osvetili za posljednji poraz prije četiri godine u finalu. Španjolska je ponovno izgubila s deset golova, drugi put u 21. stoljeću, i oba puta protiv Hrvata: prethodni put na nesretnom Svjetskom prvenstvu 2009. godine (22-32) – piše AS.

– Europsko prvenstvo je započelo, a Španjolska još uvijek nije pronašla svoj put. Njezin debi bio je katastrofa kakvu nije doživjela godinama, najgora utakmica od kada je Jordi Ribera postao trener. Protiv Hrvatske, dobro poznatog suparnika, momčad je bila samo svoja sjena. Izgubili su s 10 golova (29-39), mogli su pasti i s većom razlikom – piše El Mundo.

– Španjolska rukometna reprezentacija započela je svoje putovanje na Europskom prvenstvu u Njemačkoj porazom. Doživjela uvjerljiv poraz od 29-39 protiv Hrvatske, u utakmici u kojoj su ‘Hispanosi’ potpuno nadmašeni od balkanske momčadi – piše El Pais.

– Španjolska je doživjela potpuni brodolom u debiju i već si je zakomplicirala Europsko prvenstvo – izvijestile su novine Mundo Deportivo sa sjedištem u Barceloni.

– Lošije vjerojatno nije moglo biti. Obrambeno najgora utakmica Španjolske nakon puno godina – dodao je taj medij.

foto: arhiva
sjever.hr/vecernji.hr
13.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.