Now Reading:
Od Ed Sheerana do Avril Lavigne – evo koja svjetska imena ove godine stižu k nama!
Full Article 3 minutes read

Od Ed Sheerana do Avril Lavigne – evo koja svjetska imena ove godine stižu k nama!

Ova godina biti će bogata koncertima, što domaćih, što stranih izvođača. S obzirom da domaće izvođače možemo i imamo priliku češće slušati, donosimo popis stranih glazbenim imena koja ove godine nastupaju u Hrvatskoj.

Zasigurno najveće ime koje ove godine stiže kod nas je Ed Sheeran, najpopularniji kantautor današnjice i jedna od najpopularnijih pop zvijezda čije pjesme su redovno na top ljestvicama. Ed Sheeran svoj koncert trebao bi održati na zagrebačkom Hipodromu 10. kolovoza, piše Jutarnji list.

Na svoje hitove ove će godine podsjetiti i Sting koji u Hrvatsku stiže u sklopu svjetske turneje. Dobitnik 17 Grammya publici će otpjevati svoje najdraže hitove koje je pjevao kao solo umjetnik, ali i kao član benda The Police. Koncert će se održati u Areni Zagreb 27. svibnja. Inače, oni koji propuste njegov koncert u Zagrebu, to mogu nadoknaditi 29. svibnja u Ljubljani.

U Hrvatsku po prvi puta stiže pop-punk kraljica Avril Lavigne, koja će svoj koncert održati u pulskoj Areni 17. lipnja u sklopu turneje albuma Love Sux.

Svoje najveće hitove u pulskoj Areni otpjevati će i legendarni škotski rock bend Simple Minds, koji će publiku podsjetiti na neke od svojih veliki hitova – “Don’t You (Forget About Me)”, “Alive & Kicking”, “Belfast Child”, “Promised You A Miracle” i ostale. Koncert će se održati 3. srpnja.

Na zagrebačkoj Šalati 23. srpnja koncert će održati povratnička američka rock grupa Queens of The Stone Age koji će promovirati album “In Times New Roman…”

U Pulu sredinom ljeta, nakon punih 13 godina, stiže američka rock zvijezda Lenny Kravitz, koji će u nastupiti u pulskom Amfiteatru 28. srpnja, u sklopu velike svjetske turneje Blue Electric Light Tour.

Ne zaboravimo ni INmusic Festival koji će se ove godine ponovno održati i to od 24. do 26. lipnja na Jarunu. Neka od većih imena koja dolaze su The Smashing Pumpkins, Hozier, Paolo Nutini, The National teh Dogstar kojeg predvodi Keanu Reeves.

Za one kojima za dobar koncert nije problem potegnuti do susjedstva, popis koncerata svakako je veći. Tako primjerice, u Budimpeštu stižu James Blunt i to 5. ožujka, dok 26. ožujka dolazi Depeche Mode.

U Beč stiže Judas Priest, i to 1. travnja, dok će Rammstein imati nekoliko koncerata. U Beogradu će nastupati 24. i 25. svibnja, a u Klagenfurtu 17. i 18. srpnja.

I Coldplay nastupati će na više mjesta ovog ljeta, pa je tako 16. i 18. lipnja u Budimpešti, od 12. do 16. srpnja ima koncerte u Rimu, a 21.,22. i 24. kolovoza u Beču.

n.p.bajz/Jutarnji.hr/Muzika.hr

04.01.2024.

Input your search keywords and press Enter.