Now Reading:
NAJLUĐA NOĆ U GODINI I „sjevernjaci” će dočekati Novu na gradskim trgovima: evo što vas očekuje u Čakovcu, Krapini i Varaždinu
Full Article 2 minutes read

NAJLUĐA NOĆ U GODINI I „sjevernjaci” će dočekati Novu na gradskim trgovima: evo što vas očekuje u Čakovcu, Krapini i Varaždinu

Već tradicionalno, ispraćaj stare i doček nove godine organizirat će se i na gradskim trgovima u sjedištima triju sjevernih županija – Međimurske, Krapinsko-zagorske i Varaždinske.

I dok Čakovec i Krapina nastavljaju bučnu ili manje bučnu tradiciju, Varaždinci će u 2024. godinu ući bez vatrometa, no ono što se u Varaždinu ne mijenja je tradicionalan sportski događaj, jedinstven u Hrvatskoj.

U Čakovcu „mali” i „veliki doček i tiši vatromet

Krenimo redom, odnosno od najsjevernijeg Čakovca u kojem će program na Silvestrovo početi već u 11 sati „Malim dočekom”, odnosno dočekom Nove godine za djecu, a mališane i njihove roditelje zabavljat će Tata Slikovnica – Igor Baksa, uz glazbu, zabavu i gastronomsku ponudu.

Oni veći Čakovčani i njihovi gosti staru godinu mogu ispratiti na Trgu Republike uz grupu Noćna smjena, a program dočeka počinje u 22 sata. U ponoć će na rasporedu biti i novogodišnji vatromet, ali slabijeg intenziteta zvuka, koji se pušta s 15-ak metara visine te se ta buka širi u zrak.

Krapina u Novu ulazi bučno

U Krapini će na Silvestrovo okupljene građane zabavljati grupa Ljubavnici i Ansambl Zagorje. Program pod šatorom na Trgu Ljudevita Gaja počinje u 22:00 sata, uz ugostiteljsku ponudu hrane i pića, a točno u ponoć počet će vatromet.

U Varaždinu će mnogi utrčati u Novu godinu

Prvi sportski događaj u Hrvatskoj svake je godine Novogodišnja utrka u Varaždinu, a i ovogodišnje 45. izdanje utrke odvijat će se u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, uz suorganizaciju Atletskog kluba ‘Sloboda’ te uz pokroviteljstvo Grada Varaždina Riječ je o najdugovječnijoj varaždinskoj utrci koja je ujedno i jedna od rijetkih u svijetu sa startom u ponoć na prijelazu iz stare u novu godinu.
Start i cilj utrke bit će na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava, gdje će građane u najluđoj noći u godini zabavljati Zodiac band.

Gdje god da ćete ispratiti staru i dočekati novu 2024. godinu, želimo vam da se dobro zabavite. Želimo vam, također, da sve što je bilo loše u ovoj godini brzo zaboravite, a da vam nova donese obilje zdravlja, ljubavi, radosti…Sretna vam bila 2024. godina!!!

a.kučić/sjever.hr
30.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.