Now Reading:
Počinju dugoočekivani radovi na rekonstrukciji ceste Čakovec – Novo Selo Rok, vrijedni oko 1,6 milijuna eura – Cividini: Ovo nam je jedan od boljih završetaka radne godine
Full Article 3 minutes read

Počinju dugoočekivani radovi na rekonstrukciji ceste Čakovec – Novo Selo Rok, vrijedni oko 1,6 milijuna eura – Cividini: Ovo nam je jedan od boljih završetaka radne godine

Investicija o kojoj se u Čakovcu dugo govorilo i kojoj su se mnogi nadali napokon će se i realizirati. U petak je, naime, potpisan Ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji dionice ceste Čakovec – Novo Selo Rok, a vrijednost ugovora i radova je 1.606.201,15 eura s PDV-om.

Ugovor su potpisali čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini i Ivan Kolarić, predsjednik Uprave tvrtke Tegra d.o.o. Čakovec, najpovoljnijeg ponuditelja putem odrađenog postupka Javne nabave.

-Kaže se da kako završimo staru, tako ćemo početi novu godinu, a mislim da je ovo jedan od boljih završetaka radne godine. Ovo je investicija o kojoj se dugo govorilo u gradu Čakovcu i napokon je došla do početka ugovaranja, a vjerujem uskoro i do početka izvođenja radova. Dionica je duga 2.308 metara, radi se rekonstrukcija kompletne prometnice, gdje će širina prometnih traka biti tri metra, s jedne i s druge strane bit će pješačko-biciklistička staza, a na ulazima u grad Čakovec i u naselje Novo Selo Rok izrađuju se prometni otoci, tzv. otoci za smirivanje prometa koji će biti širine dva i dužine 18 metara. Kao i svaka prometnica koja zahtijeva rekonstrukciju ili izgradnju, bit će asfaltirana u dva sloja – pojasnila je gradonačelnica.

Dionica ceste započinje kod Čakoma na kraju Mihovljanske ulice, a završava kod Maka, kod table Novo Selo Rok, gdje već postoje pješačko-biciklističke staze s lijeve i desne strane.

-To je investicija koja ide iz kredita, Gradsko vijeće je krajem godine donijelo odluku o kreditnom zaduženju. Nakon potpisa ugovora i odabira nadzornog inženjera, vjerujem da će Tegra vrlo brzo krenuti s početkom radova. Predviđeni rok završetka radova je 180 dana i mislim da je to razuman, realan rok, ali ovisit će o vremenskim uvjetima, no uvjerena sam da će Tegra, kao i dosad, sa svojim kapacitetima i znanjem, posao odraditi maksimalno korektno – zaključila je Cividini.

Kolarić je istaknuo kako se ovom projektu raduju ne samo građani, već i djelatnici Tegre čije je sjedište u Mihovljanskoj ulici, gdje je i početak trase.

-Tržište rada sve je kompliciranije, ljudi žele raditi blizu svojih obitelji i svaki dan se vraćati svojim kućama. Zato smo mi i cijenom bili dosta konkurentni u odnosu na sljedećeg ponuđača jer smo htjeli ostvariti taj benefit i zadržati naše ljude da rade taj posao – rekao je Kolarić.

Dodao je da će Tegra ovaj posao odraditi rutinski jer je riječ o poslovima kojima se bave svakodnevno, a rok za završetak smatraju primjerenim.

Tegra počinje s radom 2. siječnja i ako bude sve kako treba, prije godišnjih odmora bi trebali otvoriti tu dionicu. Vidjet ćemo hoće li se ona djelomično zatvarati ili će se sve raditi pod prometom jer je to dosta prometna dionica, ali to će procijeniti stručnjaci na terenu – završio je Kolarić.

U svakom slučaju, vozači će tijekom radova morati biti strpljivi i dodatno oprezni, no kad se dionica ceste Čakovec – Novo Selo Rok konačno uredi, ne sumnjamo da će svi biti zadovoljni.

a.kučić/sjever.hr
29.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.