Now Reading:
Načelnik Općine Jesenje upriličio prijem za novorođene i njihove roditelje: U posljednjih šest mjeseci rođeno 12 beba, to je rekord od kada se dodjeljuje jednokratna novčana pomoć
Full Article 2 minutes read

Načelnik Općine Jesenje upriličio prijem za novorođene i njihove roditelje: U posljednjih šest mjeseci rođeno 12 beba, to je rekord od kada se dodjeljuje jednokratna novčana pomoć

Načelnik Općine Jesenje Dario Cvrtila je u općinskoj vijećnici upriličio drugi ovogodišnji  prijam za novorođene bebe, koje su rođene u posljednjih šest mjeseci i njihove roditelje.

Općinu raduje podatak da je u tom razdoblju rođeno 12 beba, što je i svojevrsni rekord od kada se roditeljima dodjeljuje jednokratna novčana pomoć za tu prigodu.

Načelnik Cvrtila tom prilikom čestitao je roditeljima na njihovim prinovama, pri tome istaknuvši kako Jesenje financijski pomaže roditeljima od rođenja djeteta, do završetka školovanja.

 – Općina sufinancira boravak malenih u vrtiću i pohađanje male škole. Kroz osnovnoškolsko, srednjoškolsko i visokoškolsko obrazovanje roditeljima se nastoji pomoći kako bi njihova djeca imala što pristupačnije obrazovanje – istaknuo je Cvrtila i dodao da za sufinanciranje radnih bilježnica, radnih materijala, izvannastavnih aktivnosti, sufinanciranje prijevoza učenika, smještaja u učeničkim domovima i stipendije, Općina izdvaja značajna financijska sredstva, ali je to smjer kojim treba nastaviti jer maleni su naša budućnost.

–  Ulaganja u razvoj infrastrukture potrebna su kako bi se poboljšala kvaliteta života svih nas, ali je izuzetno važno ulaganje u djecu i njihovo obrazovanje, a svaka obrazovana osoba u općini doprinosi razvoju zajednice u kojoj živi, zato Općina posebnu pažnju posvećuje djeci i mladima čije aktivnosti potiče i kroz rad udruga – naglasio je načelnik.

sjever.hr 29.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.