Now Reading:
Počeo je izbor: u utrci za titulu najljepšeg adventa su gradovi i općine iz Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije
Full Article 2 minutes read

Počeo je izbor: u utrci za titulu najljepšeg adventa su gradovi i općine iz Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije

Počeo je treći izbor za Najljepši advent portala Gradonačelnik.hr koji se i ove godine provodi na Facebooku spomenutog portala pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta.

Za titulu najljepšeg ove se godine natječu 62 adventa, odnosno 47 gradova i 15 općina.

Kao i prošle godine, pobjednici se biraju u četiri kategorije. Bit će izabrani najljepši adventi u velikim, srednjim i malim gradovima te najljepši advent u općinama.

– Na ovaj način želimo omogućiti i malim i srednjim gradovima da svoj trud, kreativnost i ulaganja u adventsko uređenje okite pobjedničkom titulom što je, realno, teško moguće u konkurenciji s velikim gradovima – poručuju organizatori izbora.

U kategoriji velikih gradova (gradovi s preko 35 tisuća stanovnika i sjedišta županija) natječe se 16 gradova, a među njima su Čakovec, Koprivnica, Krapina i Varaždin.

U kategoriji srednjih gradova (od 10 do 35 tisuća stanovnika) je 11 gradova.

Za titulu najljepšeg adventa u kategoriji malih gradova (do 10 tisuća stanovnika) natječe se pak 20 gradova, a među njima su Lepoglava i Mursko Središće.

U utrci za naslov najljepšeg adventa u općinama je 15 općina, među kojima su Beretinec, Konjščina, Mače, Petrijanec i Zlatar Bistrica.

Kako sudjelovati?

Na Facebook stranici Gradonačelnik.hr objavljene su (redoslijedom kako su pristizale prijave) slike svih advenata koji sudjeluju u izboru.

Broje se i priznaju lajkovi na glavnu objavu sa slikama adventa, i to samo FB stranici Gradonačelnik.hr, ne i na sheranim objavama.

Glasovanje traje do 5. siječnja u podne, nakon čega će biti proglašeni pobjednici u četiri kategorije.

foto: adventuvarazdinu.com
sjever.hr/gradonacelnik.hr
28.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.