Now Reading:
Lijep završetak godine u Beretincu – potpisani ugovori za stipendije te ugovori za stambene mjere
Full Article 2 minutes read

Lijep završetak godine u Beretincu – potpisani ugovori za stipendije te ugovori za stambene mjere

Općina Beretinec još je jednom pokazala koliko brine za svoje mještane. Naime, u prostorijama Društvenog doma Beretinec općinski načelnik Nikola Žganec potpisao je ugovore o stipendiranju studenata i učenika.

Potpisana su ukupno 23 ugovora za stipendiranje studenata te 11 ugovora za stipendiranje učenika s područja Općine Beretinec.

Kako je istaknuo općinski načelnik, i ove se godine stipendije dodjeljuju svim redovnim studentima, bez obzira na ostvareni uspjeh u studiranju i godinu studija.

– Želimo pomoći našim studentima, kao i njihovim roditeljima, i bar im na neki način olakšati njihovo školovanje. Nastavljamo sa mjerama pomoći našim studentima, kao i našim učenicima. Što se tiče učenika, stipendije su dodijeljene učenicima deficitarnih zanimanja od upisanog prvog razreda školovanja – rekao je načelnik Žganec.

Dodajmo da je načelnik Žganec, uz ugovore za stipendije, potpisao i ugovore za dvije nove stambene mjere mladim obiteljima.

– Ove godine je ugovore za bespovratne potpore obiteljima potpisalo četvero korisnika. Općina im pomaže sa ukupno osam tisuća eura – rekao je načelnik Žganec te dodao kako će se ovim mjerama revitalizirati i obnoviti stare postojeće kuće.

– Sve su to demografske mjere kojima želimo pomoći našim sumještanima, ali ih i motivirati i zadržati na našem području. Svoje sumještane pratimo od najmlađe pa do najstarije dobi. Svima na neki način želimo pomoći, olakšati im život, a sve u cilju podizanja životnog standarda. Mislim da je ovo savršen način za završiti godinu, a sa demografskim mjerama ćemo, naravno, nastaviti i u narednoj godini – poručio je načelnik Žganec.

sjever.hr

27.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.