Now Reading:
Gradonačelnica Čakovca popisala sporazum u Hrvatskim cestama za izgradnju kružnog raskrižja na jednoj od opasnijih prometnih točaka u gradu, vrijednog 800 tisuća eura
Full Article 1 minutes read

Gradonačelnica Čakovca popisala sporazum u Hrvatskim cestama za izgradnju kružnog raskrižja na jednoj od opasnijih prometnih točaka u gradu, vrijednog 800 tisuća eura

Nakon što su tijekom 2023. godine Hrvatske ceste, u partnerstvu s Gradom Čakovcem, nastavile s projektom “bettermenta” državne ceste od Čakovca do Murskog Središća, uređujući  dionicu kroz Žiškovec i Slemenice, a ove godine završili i uklop Ulice Ivana Gorana Kovačića u Sjevernu zaobilaznicu, dobra suradnja nastavlja se i dalje.

U Hrvatskim cestama u Varaždinu gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini potpisala je sporazum o novom projektu, uređenja kružnog raskrižja ulica Globetke, Športske i Braće Granner. Sporazum je potpisan u prisustvu rukovoditelja Poslovne jedinice Hrvatskih cesta Varaždin Davora Bobičanca, a kako je pritom naglašeno, ovo je prometno rješenje prijeko potrebno tom, zapadnom dijelu Čakovca.

Naime radi se o jednoj od opasnijih prometnih točaka u gradu, kako je u ovoj godini na tom raskrižju smrtno stradala osoba. Sredstva za provedbu projekta osigurana su u proračunima HC-a i Grada Čakovca, a za projekt je sporazumom predviđeno 800 tisuća eura.

Spomenimo kako se u 2024. godini planiraju tri nova kružna raskrižja, osim ovog, jedno na križanju ulica 34. inženjerijske bojne, Vjekoslava Špinčića, Stjepana Radića i Sajmišne te u središtu Čakovca, na križanju Mažuranićeve i Masarykove. Ova dva projekta vrijedna su oko 1,3 milijuna eura.

sjever.hr 27.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.