Now Reading:
Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije nabavio dva nova vozila hitne pomoći, vrijedna 182 tisuće eura
Full Article 2 minutes read

Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije nabavio dva nova vozila hitne pomoći, vrijedna 182 tisuće eura

Zavod za hitnu medicinu Bjelovarsko-bilogorske županije u suradnji s osnivačem Bjelovarsko-bilogorskom županijom nabavio je dva nova specijalna vozila hitne medicinske pomoći. Ključeve novih vozila ravnatelju Zavoda predao je župan Marko Marušić.

Kao što možete vidjeti vozila su marke PEUGEOT i njihova vrijednost iznosi 182.000 eura. Zavod u svom voznom parku raspolaže s ukupno 13 vozila čija je prosječna starost sedam godina i ta vozila u prosjeku su prešla 170.250 kilometara. Nabavom ovih vozila prosječna starost smanjuje se na šest godina. Naša je želja i cilj da naši građani, a zaposlenici Zavoda imaju što novija i sigurnija vozila i zato podržavamo i potičemo Zavod da sukladno mogućnostima iz godine u godinu obnavlja vozni park – istaknuo je župan Marušić dodajući da je Županija u ovoj godini Zavodu povećala decentralizirana sredstva za nešto više od 211 tisuća eura i tako omogućila nabavu ova dva nova vozila. U planu za iduću godinu, otkrio je župan, nabava još dva nova vozila za hitni prijevoz i jedno novo vozilo za sanitetski prijevoz koji od 1. siječnja iz Doma zdravlja prelazi u Zavod za hitnu medicinu.

-Moram istaknuti da smo mi kao Županija u ovoj i prošloj godini za pomoć Zavodu izdvojili gotovo 185 tisuća eura. Bez te pomoći Zavod ne bi mogao isplatiti božićnice djelatnicima i dar za djecu za sv. Nikolu, a pomogli smo i kod podmirenja drugih obveza koje je Zavod imao. Kao osnivači ustanove pomažemo koliko možemo jer naš je cilj da naši građani imaju što bolju zdravstvenu skrb, a zdravstveni djelatnici što bolje uvjete rada – kazao je župan.

Preuzimajući ključeve novih vozila ravnatelj Zavoda Nenad Mrzlečki zahvalio je županu na pomoći i svemu što Županija čini za Zavod i njegove djelatnike.

sjever.hr 24.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.