Now Reading:
Upaljena i četvrta svijeća na županijskom adventskom vijencu u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke
Full Article 2 minutes read

Upaljena i četvrta svijeća na županijskom adventskom vijencu u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke

Na misi zornici u Hrvatskom nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke je na Badnjak, 24. prosinca 2023. godine, upaljena četvrta svijeća na županijskom adventskom vijencu.

Manifestacija paljenja županijskog adventskog vijenca Advent u Zagorju pokrenuta je 2004. godine i svake je godine donacijama u predbožićno vrijeme pomagala brojnim potrebitima za koje je u proteklih 20 godina prikupljeno 285.000 kuna ili 37.826 eura. Sredstva su ove godine ponovno prikupljana za Udrugu ”Onkološki pacijent” iz Huma na Sutli, a upotrijebit će se za edukativnu medijsku kampanju pod nazivom ”Rak nije mrak” koja uključuje edukativne radio-emisije i tiskane objave o malignim bolestima i njihovim posljedicama na obitelj i društvo u cjelini, te kako smanjiti rizik od ove pošasti modernog vremena.

Svijeću je upalila izaslanica župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, pročelnica Upravnog odjela za javnu nabavu i europske fondove Vlatka Mlakar. Misu zornicu predslavio je rektor Svetišta Majke Božje Bistričke i župnik u Mariji Bistrici Domagoj Matošević. Na misi su bili i načelnik Marije Bistrice Josip Milički te predsjednik Općinskog vijeća Marije Bistrice Teodor Švaljek.

Prva svijeća na adventskom vijencu uvijek se pali tijekom večernjeg programa prve nedjelje došašća u Humu na Sutli, a četvrta na misi zornici u Svetištu Majke Božje Bistričke. Adventski vijenac je dosada svake godine do Marije Bistrice putovao drugim putem, no ove jubilarne godine su i druga i treća zvijezda zapaljene u Humu na Sutli – u dječjem vrtiću i osnovnoj školi.

sjever.hr/kzz.hr
24.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.