Now Reading:
Svima izmamili osmijeh na lice: Djeca iz DV Đurmanec i OŠ Đurmanec razveselila svojim božićnim priredbama
Full Article 2 minutes read

Svima izmamili osmijeh na lice: Djeca iz DV Đurmanec i OŠ Đurmanec razveselila svojim božićnim priredbama

Vrijeme je Božića, radosti, mira, ljubavi i darivanja. Sve to zajedno darovali su mališani Dječjeg vrtića Đurmanec i učenici Osnovne škole Đurmanec na svojim božićnim priredbama koje su pripremili sa svojim odgajateljicama i učiteljicama, te svima izmamili osmijeh na lice.

U srijedu su djeca iz najstarije vrtićke skupine “Lastavice“, uz odgojiteljice Nikolinu Vrtar i Dijanu Hrček pripremila Božićnu svečanost na kojoj su pjevala i recitirala prigodne blagdanske pjesmice te izvela igrokaz “Isusovo rođenje“.

Nakon priredbe roditelji, djeca i odgojiteljice družili su se uz čaj, božićne keksiće i razgovor.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Đurmanec Jasmina Klasić rekla je kako održavanje takvih događaja potiče suradnju između vrtića i obitelji te ih sve više povezuje, što je bitno svim sudionicima odgojno-obrazovnog procesa, a od toga najviše dobivaju oni najvažniji, a to su djeca. 

– U svrhu poticanja i razvijanja svijesti o kulturnim običajima lokalne zajednice, u petak je održan zajednički svečani blagdanski ručak za svu djecu i djelatnike Dječjeg vrtića Đurmanec, uz tradicionalno pripremljenu „puricu z mlincima“. Ovakvo zajedničko objedovanje doživljaj je i za djecu i za sve djelatnike, te je naša mala tradicija koju kroz naredne godine želimo nastaviti njegovati – istaknula je ravnateljica Klasić te u ime svih djelatnika Dječjeg vrtića Đurmanec zahvalila svim roditeljima na izvrsnoj suradnji i podršci.

– Želimo njima i njihovim najmilijima sretan Božić i uspješnu Novu godinu – završila je Klasić.

U petak je u Osnovnoj školi Đurmanec održana tradicionalna Božićna priredba učenika koji su svojim nastupima, na svoj način dočarali toplinu i radost Božića.

Ravnatelj Krešimir Kralj je tom prilikom kazao kako su sudjelovale različite grupe djece, iz nižih i viših razreda sa svojim pjevačkim, plesnim i recitacijskim točkama.

– Za to su ih pripremile učiteljice i bila je to uistinu jedna ugodna, božićna atmosfera. U školi imamo i uređen božićni kutak, tako da je sve uistinu lijepo i prigodno – pojasnio je ravnatelj Kralj i svima zaželio sretne božićne blagdane.

Nakon priredbe održano je druženje, uz kolače i sokove, na kojem su sve svi zajedno podružili.

Događanja je podržao i načelnik Damir Belošević.

sjever.hr 23.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.