Now Reading:
Među najboljima u Hrvatskoj: Župan Posavec čestitao nagrađenim međimurskim liječnicama i liječniku
Full Article 2 minutes read

Među najboljima u Hrvatskoj: Župan Posavec čestitao nagrađenim međimurskim liječnicama i liječniku

Među 12 nagrađenih u ovoj godini, Izvršni odbor Hrvatske liječničke komore, čak je šest priznanja dodijelio međimurskim liječnicama i liječnicima! Hrvatska liječnička komora odluku o priznanjima temeljila je na prijedlozima Povjerenstva Međimurske županije, a župan Međimurske županije Matija Posavec primio je nagrađene te im čestitao visokim priznanjima struke.

Povelju za posebne zasluge HLZ-a dobile su doktorice Renata Čulinović Čaić, za rad na području borbe za unapređenje radnopravnog statusa liječnika, i Dženana Musić Mulaomerović, za rad na području palijativne skrbi.

Zahvalnicu  HLZ-a dobili su Dubravka Kapun, za višegodišnju uspješnu suradnju između Podružnice Čakovec -Hrvatskog liječničkog zbora i Povjerenstva Međimurske županije te drugih tijela Hrvatske liječničke komore, a Mihajlo Kovačić, za predan rad na implementaciji intervencijske kardiologije. Uz spomenute liječnike Županijske bolnice Čakovec, Povelju za posebne zasluge Hrvatske liječničke komore dobile su Marina Payerl Pal i Višnja Smilović iz Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, za izvrsnu suradnju sa Županijskom bolnicom Čakovec.

Intervencijska kardiologija Županijske bolnice Čakovec odavno se izdigla na razinu kliničke djelatnosti te se u angiosali obavi više od 1700 intervencijskih zahvata (koronarografija te ugradnje stentova). O vještini i uhodanosti kardiološkog tima Županijske bolnice Čakovec, dodaje doktor Kovačić, svjedoči i podatak da se u jednoj smjeni ugradi i po 155 srčanih elektrostimulatora.

Veliki je doprinos međimurskih liječnika i ostalih zdravstvenih radnika i na sindikalnom planu djelovanja, naglasila je Renata Čulinović Čaić.

Predanost i požrtvovnost medicinska struka je pokazala i u doba pandemije, a na teški teret koji su iznijeli na leđima, podsjetila je primarija Marina Payerl Pal, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

sjever.hr 23.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.