Now Reading:
Gradonačelnica Čakovca: „Hvala svima onima koji naš grad kao produktivnu, aktivnu i za život ugodnu sredinu promiču na svim stranama svijeta!“
Full Article 5 minutes read

Gradonačelnica Čakovca: „Hvala svima onima koji naš grad kao produktivnu, aktivnu i za život ugodnu sredinu promiču na svim stranama svijeta!“

Na svečanom prijemu u Čakovcu, pripremljenom povodom božićno-novogodišnjih blagdana, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini oprostila se od 2023. godine rezimirajući što je sve protekla godina donijela.

U svečanom raspoloženju te u prisutnosti velikog broja uzvanika iz javnog života grada i županije koji svojim radom i aktivnostima doprinose boljitku Čakovca, u četvrtak navečer u Gradskoj kavani održan je tradicionalni Božićni prijem gradonačelnice, uz blagdanski glazbeni ritam čakovečkog Scifidelity Orchestra.

Bila je to prilika da se rezimira proteklih 12 mjeseci u Čakovcu.

– Prostor u kojem se nalazimo odiše poviješću, Gradska kavana je više od stoljeća jedno od središta čakovečkog društvenog života. Ovdje su ispričane mnoge priče, svjedočili su ovi zidovi brojnim susretima i rastancima, bilo je ovdje radosnih i tužnih događaja. Upravo ovakvi prostori najbolji su dokaz da je grad organizam koji živi, koji čine ljudi koji su danas, ali i jučer, prolazili ulicama Čakovca, živjeli s njim, u njemu i ostavili svoj trag. I kao što mi često razgovaramo o svima onima koji su u prošlosti usadili sebe u ovaj grad, tako će jednog dana baš ovdje govoriti o nama i gradu kakav smo ostavili budućim naraštajima. Oni neće imati razumijevanja za naše uske osobne interese, animozitete i razlike. Stoga, potrudimo se da ova slika koju zajedno slikamo bude ispunjena vedrim bojama, ne zbog nas, već zbog generacija koje dolaze! – poručila je Cividini.

Čakovečka slika sjaji u punom sjaju zahvaljujući uspjesima i postignućima svojih građana

– Upravo se na slici grada spajaju svi pozitivni rezultati koje su postigla naša poduzeća i ustanove, uspjesi pojedinaca i sportskih klubova, postignuća čakovečkih učenika i studenata, dosegnuti ciljevi i ispunjene životne odluke njegovih stanovnika. Svi građani ovog grada svojim kistom crtaju po zajedničkom, čakovečkom platnu, te svojim potezima i bojama tu sliku čine jedinstvenom i prepoznatljivom, ali i našom. Kad je gledamo izbliza vidimo samo detalje, no tek kad se od nje odmaknemo, vidimo je u njenom punom sjaju. Hvala svima onima koji svojim aktivnostima naš grad kao produktivnu, aktivnu i za život ugodnu sredinu, promiču na svim stranama svijeta – rekla je čakovečka gradonačelnica u uvodnom dijelu svog govora i nastavila.

Upravljanje Čakovcem preuzela sam isključivo zbog potrebe i želje za promjenama u našem gradu!”

– Ne u potpunosti svjesna svih prepreka i teškoća, u ovaj sam posao krenula otvorena srca i sa željom da grad ponovno bude perspektivna sredina, usmjerena budućnosti i okrenuta potrebama svojih stanovnika. I drago mi je što je Čakovec danas drugačiji. Financijski puno bolje stojimo, gradimo nove vrtiće, društvene i vatrogasne domove, ulažemo u zeleni grad, a postavili smo i prve, vjerujte ne i posljednje, solare na javnim zgradama i to europskim novcem. Počela je gradnja Regionalnog edukacijsko-rehabilitacijskog centra u kojem će, konačno nakon pola stoljeća, učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, ali i svi djelatnici dobiti uvjete primjerene današnjem dobu. Pristupili smo ITU mehanizmu koji nam omogućuje da u čakovečko urbano područje uložimo 18 milijuna eura, za projekte uređenja sportskih parkova, trgova, pješačkih staza te Inovativnog centra kreativnosti. No, sve te tone betona i cigli ne bi imale smisla da nema ljudi. Sva ta ulaganja, posredno ili neposredno, rezultat su želja i potreba stanovnika grada. I da, znam, ima još mnogo toga što treba učiniti i izgraditi. No, važno je da je čakovečki vlak ne samo krenuo, već prilično odmakao na svom putu prema naprijed – naglasila je, svjesna kako sve što pokrenemo ili posadimo danas, svoje će plodove dati u budućnosti, na korist onima koji će za koju godinu sjediti u tom našem čakovečkom vlaku.

Cividini: „Vaši prijedlozi, pohvale i objektivne kritike kojima pokazujete da vam je stalo do razvoja našeg Čakovca, inspiracija su meni, ali i velikoj većini u Gradu da radimo još više za opće dobro!”

Uz želju svima da božićne i novogodišnje blagdane provedu u krugu svojih najbližih, a toplinu doma, snagu obitelji i prijateljskog okruženja iskoriste za pozitivnu energiju, osvrnula se na najveću nagradu koji dobiva u svom poslu – osmijeh i vedrinu sugrađanki i sugrađana.

– Sigurna sam da je tako i većini onih koji rade s ljudima, to su najveće nagrade, poticaj i potvrda da radimo ispravno. Unatoč vremenu koje odiše površnošću i isključivom brigom za sebe, u kojem se svijet naočigled mijenja, ponosna sam što živim u gradu čije stanovnike i dalje krase vrline kao što su radišnost, nastojanje da živimo uređenom gradu te, najvažnije, briga za druge. Pokazujemo to svakodnevno, sudjelujući u brojnim akcijama pomažući potrebite. Često kažem da upravo na tome polažemo civilizacijski ispit. U tome smo dosad dobivali dobre ocijene, neka tako i ostane. Vaši prijedlozi, pohvale i objektivne kritike kojima pokazujete da vam je stalo do razvoja našeg Čakovca, inspiracija su meni, ali i velikoj većini u Gradu da radimo još više za opće dobro. Neka nam svima, a posebno našem Čakovcu, 2024. godina bude najbolja godina dosad – zaključila je i dodala kako će Nova godina već od prvih dana donijeti svima nove izazove, koje zajednički valja pretvoriti u nove uspjehe.

Poseban dar za sve uzvanike svečanosti pripremili su korisnici i učenici Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec sa svojim mentorima, u obliku keramičkog pozoja s porukom gradonačelnice.

foto: cakovec.hr
sjever.hr/cakovec.hr
22.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.