Now Reading:
Vatrogasci VZO Bedekovčina svečanom sjednicom proslavili 30 godina djelovanja
Full Article 3 minutes read

Vatrogasci VZO Bedekovčina svečanom sjednicom proslavili 30 godina djelovanja

Vatrogasna zajednica Općine Bedekovčina održala je svečanu sjednicu povodom 30. obljentica djelovanja Zajednice.

– Osnivačka skupština održana je 25. svibnja 1993. godine te od tada neprekidno djeluje kroz današnjih pet dobrovoljnih vatrogasnih društava- Bedekovčina, Brestovec Orehovički, Kebel, Orehovica i Poznanovec. Od tada pa sve do današnjih dana pamte se mnogobrojne akcije spašavanja, osposobljavanja, natjecanja, ulaganja u obnovu vatrogasnih domova i nabavu potrebne opreme ali od svega ono najvažnije su vatrogasci koji su dali svoje slobodno vrijeme da bi svojim radom stvarali i još uvijek stvaraju sigurno okruženje za svoje sugrađane – istaknuo je predsjednik VZO Bedekovčina i DVD-a Bedekovčina Željko Odak.

Svečanoj su sjednici nazočili predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber, načelnik općine Bedekovčina Darko Ban i drugi gosti, ponajprije iz redova vatrogastva.

Predsjednik Odak u svojem obraćenju zahvalio je svima koji ulažu svoje slobodno vrijeme, predanost, hrabrost i solidarnost kako bi zajednica nastavila svoj daljnji rast i razvitak k još boljoj sigurnosti građanima Općine.

– Istovremeno je naša obveza da ono što su nam u ovoj sto desetogodišnjoj tradiciji vatrogastva naši prethodnici ostavili, a mi nastavili da ovim budućim generacijama koje nam dolaze budemo primjer kako da nastave našim stopama – istaknuo je Željko Odak.

Okupljenima se obratio načelnik Općine Darko Ban istaknuvši kako je ponosan na rad VZO Bedekovčina, ali i svih DVD-a s područja Općine.

– Uvijek su spremni prvi uskočiti i pomoći svojim sugrađanima i zato vam čestitam i želim puno uspjeha u budućnosti, da tako nastavite – rekao je načelnik Ban najavivši kako će Općina i dalje ulagati sredstva u vatrogasno, ali i u sve ono što je dobro i korisno za društveni život lokalne zajednice.

Predsjednik VZ Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber istaknuo je kako je vatrogastvo u županiji tradicija koja se prenosi iz koljena na koljeno. Prije svega zahvalio je osnivačima, svima onima koji su dali dio sebe u ovih proteklih tridesetak godina u rad i djelovanje ove zajednice koja je po svojim rezultatima u samom vrhu vatrogastva.

– Operativno ste sposobni za sve intervencije, aktivno sudjelujete u svim dislokacijama, vaši rezultati na natjecanjima su za svaku pohvalu. Temelj svega ovoga je dugogodišnji uspješan rad, koji proizlazi iz tradicije te Vam čestitam ovu obljetnicu te želim puno uspjeha u daljnjem radu – zaključuje predsjednik VZ KZŽ-e Stjepan Skuliber.

U okviru proslave podijeljene su i prigodne zahvalnice osnivačima, predsjednicima, tajnicima, zaslužnim pojedincima te podupirateljima Vatrogasne zajednice Općine Bedekovčina.

sjever.hr

21.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.