Now Reading:
Božićni koncert KUD-a Đurmanec oduševio sve posjetitelje, djeca uživala u druženju s čak dva Djeda Božićnjaka koji su stigli vatrogasnim kamionom
Full Article 2 minutes read

Božićni koncert KUD-a Đurmanec oduševio sve posjetitelje, djeca uživala u druženju s čak dva Djeda Božićnjaka koji su stigli vatrogasnim kamionom

Proteklog vikenda nastavljena su događanja u sklopu Adventa u Đurmancu. Upaljena je treća svijeća na adventskom vijencu ispred župne crkve sv. Jurja u Đurmancu, koju su upalili članovi Udruge OSIT, uz prigodni glazbeni program.

Nakon toga u Osnovnoj školi Đurmanec održan je Božićni koncert KUD-a Đurmanec, pod nazivom “Dobar večer dobri ljudi“, koji je oduševio mnogobrojne posjetitelje. Uživali su u izvedbama svih sekcija KUD-a, od najmlađih “Buhica“ i malo starijih “Đurđica“, tamburaškog pomlatka, tamburaša, folklorne sekcije i Ženske vokalne skupine Lire.

Druženje je nastavljeno ispred škole, gdje su bili postavljeni štandovi na kojima su se predstavile udruge s područja općine. Tako su se dijelili kolači, kuhano vino, čaj i kobasice, a mogli su se kupiti i prigodni božićni ukrasi.

Djeca su s nestrpljenjem čekala goste iznenađenja. U vatrogasnom kamionu stigla su čak dva Djeda Božićnjaka koja su darivala najmlađe, a tko je htio mogao se i slikati s njima.

Na događanju je bio i načelnik Damir Belošević koji je zahvalio svim udrugama na trudu što su pripremili ovaj bogat program.

Općina Đurmanec pomaže rad svih udruga i na tome ćemo raditi i dalje. Prekrasno je vidjeti tako puno sumještana, a ponajviše djecu koja su uživala u koncertu, ali i na ovom druženju ispred škole – istaknuo je načelnik Belošević.

Sljedeće subote u 17 sati ispred župne crkve pali se četvrta adventska svijeća, uz prigodni nastup KUD-a Đurmanec.

sjever.hr 21.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.