Now Reading:
Sastao se upravni odbor Županijskog saveza poljoprivrednih udruga Varaždinske županije – Zamjenica Zagorec: Ponosni smo na naše poljoprivrednike
Full Article 2 minutes read

Sastao se upravni odbor Županijskog saveza poljoprivrednih udruga Varaždinske županije – Zamjenica Zagorec: Ponosni smo na naše poljoprivrednike

Raditi na prepoznatljivosti udruga članica Saveza, njihovih proizvoda, kao i na osnaživanju svojih članova – nit je vodilja Županijskog saveza poljoprivrednih udruga Varaždinske županije.

Iz tog razloga, Županijski savez poljoprivrednih udruga tijekom 2023. godine organizirao je niz aktivnosti koje je predsjednica Marija Cafuk predstavila na redovnoj sjednici upravnog odbora Saveza.

-Jedan od glavnih zadataka Saveza je okupiti sve poljoprivredne udruge s područja Varaždinske županije, bez obzira na to kojom vrstom poljoprivredne djelatnosti se njezini članovi bave, a sve s ciljem razvoja poljoprivredne proizvodnje i veće konkurentnosti domaćih poljoprivrednih proizvođača na tržištu. Stoga smo se kao Savez orijentirali na niz aktivnosti kako bi bili prepoznatljivi u našoj lokalnoj zajednici ali i šire. Organizirali smo tako drugi po redu „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“, 17. natjecanje orača Varaždinske županije, sudjelovali smo u organizaciji gospodarskog sajma u sklopu manifestacija „Zeljarijada“, manifestaciji „Ženska kreativnost u ruralnom životu“, predstavljali se na niz manifestacija diljem Varaždinske županije, ali i šire, kao što su Agrofest u Srednjoj školi „Arboretum Opeka“, te 19. natjecanju oranja u RH, organizirali niz predavanja za poljoprivrednike, te sudjelovali u humanitarnoj akciji za Zakladu Vita – podjeli sarme, te brojnim drugim aktivnostima – nabrojala predsjednica Saveza Marija Cafuk te istaknula kako će i u 2024. godini Savez nastaviti raditi na daljnjoj prepoznatljivosti i vidljivosti poljoprivrednika Varaždinske županije, ali i njihovih proizvoda.

Okupljene je pozdravila zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec koja je istaknula kako je 2023. godina za poljoprivrednike bila u mnogočemu izazovna.

-Izuzetno smo ponosni na naše poljoprivrednike koji unatoč svim izazovima s kojima se suočavaju, marljivo rade i kontinuirano ulažu u razvoj svoje proizvodnje, a rezultati su itekako vidljivi – brojni naši proizvodi prepoznati su na tržištu i pronašli su put do svojih kupaca. Zahvaljujem svim članovima Županijskog saveza poljoprivrednih udruga koji pridonosite razvoju i prepoznatljivosti Varaždinske županije – rekla je zamjenica Zagorec, istaknuvši kako će Županija i dalje podupirati poljoprivrednike u njihovom radu.

sjever.hr/varazdinska-zupanija.hr
20.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.