Now Reading:
Baka Mraz svojim pričama razveselila male pacijente na Odjelu za dječju kirurgiju u varaždinskoj bolnici
Full Article 2 minutes read

Baka Mraz svojim pričama razveselila male pacijente na Odjelu za dječju kirurgiju u varaždinskoj bolnici

U Opću bolnicu Varaždin u srijedu je stigla posebna gošća – Baka mraz, koja je došla pričati priče malim pacijentima na Odjelu za dječju kirurgiju te im time olakšati hospitalizaciju za vrijeme božićnih blagdana.

Voditelj Odjela dječje kirurgije, Hrvoje Stepančec zahvalio je uime odjela Đurđici Dropuljić, odnosno Baki Mraz na lijepoj gesti.

– Na taj način približava se duh Božića i taj osjećaj obitelji te se djeci koja borave na Odjelu olakšava boravak u bolnici – rekao je Stepančec.

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, Željka Gajski, rekla je kako su neizmjerno zahvalni na lijepoj gesti gospođe Dropuljić te istaknula kako bi takvih događanja trebalo biti i više.

– Baka Mraz sigurno u svojoj vreći ima čarobne priče koje će izmamiti osmijeh na dječja lica, što nam je zapravo i cilj. Neizmjerno smo zahvalni što ovaj trenutak Božića možemo učiniti posebnijim i na neki način ga još više proslaviti sa djecom u bolnici – rekla je Gajski te uime Opće bolnice Varaždin čestitala Sretan Božić svoj djeci i njihovim obiteljima koja se trenutno nalaze na hospitalizaciji te poželjela svako dobro u novoj godini.

– Neka nam ove priče Bake Mraz donesu ozdravljenje, radost i sreću – poručila je Gajski.

Da joj je želja olakšati predblagdansko doba djeci koja se nalaze u bolnici istaknula je Đurđica Dropuljić, koja glumi Baku Mraz i u Čarobnom gradu Djeda Mraza u Varaždinu.

– Djeca se jako raduju kada dođu u kuću Bake Mraz. Oni vole posjetiti Djeda Mraza jer on ispunjava njihove želje za božićne poklone, ali u kući Bake Mraz pripovijedam priče, u radionicama izrađujemo medenjake, licitare, ukrase za bor. Želja nam je u ovo predblagdansko doba djeci, koja su u bolnici, uljepšati vrijeme. Dolazimo kao tete pričalice, pričoljupke, svaki dan djecu posjećujemo na bolničkim odjelima, ali ovo je prilika da im i Baka Mraz ispripovijeda jednu božićnu priču – rekla je Dropuljić te dodala kako se tete pričalice raduju susretu s bolesnom djecom.

– Mislim da je taj trenutak njima jako važan za ozdravljenje, ali i mi se napunimo pozitivnom energijom, ako smo barem na trenutak uspjele djeci uljepšati boravak u bolnici – rekla je Dropuljić.

sjever.hr

20.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.