Now Reading:
U Općini Lobor bliže se kraju radovi na dijelu ceste u naselju Buntaki, načelnica: „Čekamo završetak Aglomeracije kako bismo mogli rekonstruirati ostatak devastirane ceste”
Full Article 2 minutes read

U Općini Lobor bliže se kraju radovi na dijelu ceste u naselju Buntaki, načelnica: „Čekamo završetak Aglomeracije kako bismo mogli rekonstruirati ostatak devastirane ceste”

U Općini Lobor bliže se kraju radovi na dijelu županijske ceste Ž2128 u naselju Buntaki, dijelu koji je bio kritična točka za prometovanje.

Naime, tijekom 2022. godine na dijelu županijske ceste Ž2128 u naselju Buntaki izvedena je prva faza radova koja je obuhvaćala rekonstrukciju i premještanje dijela ceste, ukupne vrijednosti 114.879,47 eura, dok je tijekom druge polovice 2023. godine ugovorena druga faza radova vrijedna 192.120 eura, a radovi su u tijeku.

U proteklom razdoblju radilo se na premještanju trase dionice županijske ceste, zatim na izvedbi novog tipskog armirano-betonskog propusta otvora 200×150 centimetara te na uređenju kolničke konstrukcije i pješačke staze. U narednih nekoliko dana očekuje se završetak ugovorenih radova druge faze.

Projekt je financirala Županijska uprava za ceste Krapinsko-zagorske županije, a Općina se uključila u realizaciju projekta u fazi rješavanja oborinske odvodnje te su ti radovi također u završnoj fazi.

Kako je rekla načelnica Ljubica Jembrih, ostatak dionice ceste Ž2128 također je u lošem stanju te će se i taj dio sanirati, no prvo je potrebno pričekati kraj svih radova na Aglomeraciji Zabok – Zlatar.

– Još 2017. godine Općina Lobor je otkupila zemljište i otad smo čekali na radove. Sada je odrađena rekonstrukcija i preseljenje zavoja koji je bio opasan za prometovanje. Konačno se rješava ta jedna kritična točka na relaciji ceste Ž2128, ali i ostatak dionice je u vrlo lošem i opasnom stanju za prometovanje. Ta devastirana cesta još je više uništena projektom Aglomeracije, stoga čekamo završetak svih radova na Aglomeraciji kako bismo mogli započeti kompletnu rekonstrukciju navedene ceste – istaknula je načelnica Ljubica Jembrih i dodala da se završetak radova na Aglomeraciji i početak radova na rekonstrukciji ceste Ž2128 očekuje početkom nove, 2024. godine.

sjever.hr
19.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.