Now Reading:
Grad Ludbreg stipendira 71 učenika i studenta, ove godine ugovore potpisalo 39 novih stipendista
Full Article 1 minutes read

Grad Ludbreg stipendira 71 učenika i studenta, ove godine ugovore potpisalo 39 novih stipendista

U vijećnici Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ Ludbreg održalo se potpisivanje Ugovora o korištenju stipendija Grada Ludbrega s novim korisnicima, među kojima je 18 učenika i 21 student.

Studente, učenike i njihove roditelje je uz gradonačelnika Dubravka Bilića pozdravio i predsjednik Gradskog vijeća Darko Jagić te su im zaželjeli puno dobrih ocjena, malo stresa i poručili da se Grad Ludbreg trudi biti im potpora u njihovom obrazovanju.

– Ove godine povećali smo stipendije učenicima srednjih škola na 50 eura, studentima koji studiraju na području Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije na 100 eura, odnosno na 130 eura za studente i studentice koji studiraju izvan toga područja. Nadam se da ćemo time barem malo pomoći roditeljima u ovo doba poskupljenja. Ove godine imamo najviše korisnika, postojećih i novih, sveukupno dajemo 71 stipendiju. Također, za studente koji ne primaju stipendije, a ove godine ih se prijavilo čak 84, Grad je pripremio jednokratne novčane pomoći za božićne blagdane u iznosu od 40 eura – zaključio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

foto: ludbreske-novine.com.hr
sjever.hr/ludbreske-novine.com.hr
19.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.