Now Reading:
Nema krize vlasti u Svetom Križu Začretju, iz drugog pokušaja donesen proračun u iznosu 5 milijuna eura
Full Article 2 minutes read

Nema krize vlasti u Svetom Križu Začretju, iz drugog pokušaja donesen proračun u iznosu 5 milijuna eura

Iz drugog pokušaja, prošli petak je donesen Proračun Svetog Križa Začretja za 2024. godinu, a iznosi preko 5 milijuna eura.

Kako smo pisali, na pretposljednjoj sjednici oporba koja ima 6 vijećnika, nije podržala proračun, a vladajućoj koalicija koja ima 7 ruku, jedna je nedostajala, jer vijećnik vladajuće koalicije nije došao na sjednicu. HDZ i partneri u opoziciji Domovinski pokret tada su u svom priopćenju naveli kako nisu glasali za proračun jer ne ispunjava socijalne, društvene, a najmanje razvojne potencijale općine. Izglasavanjem proračuna za narednu godinu izbjegnuta je kriza vlasti u Svetom Križu Začretju, odnosno raspuštanje trenutnog saziva Općinskog vijeća kao i donošenje Odluke o privremenom financiranju. Prema mišljenju načelnika, značajno je i to da u pitanje nije doveden nastavak već započetih projekata financiranih sredstvima EU, ali i iz nacionalnih izvora.

Jedan od projekata je nadogradnja dječjeg vrtića u iznosu nešto manjem od milijun eura, trebao bi biti završen do rujna iduće godine. Od ostalih projekata tu je uređenje groblja kao i povećanje kapaciteta rasvjetnih tijela na području Općine, uređenje društvenih domova, uređenje parkova na gospodarskom prostoru „Banovine”, dječjih igrališta koje uređujemo iz godine u godinu.

U planu je uređenja igrališta u Sekirišću dok je u narednoj godini u planu je uređenju igrališta u Temovcu kao i igrališta, odnosno sportski tereni kod Osnovne škole u Svetom Križu Začretju u čijem sufinanciranju sudjeluju nadležno ministarstvo, Županija i Općina.

Kada je u pitanju cestovna infrastruktura, saniraju se mostovi u više naselja, uređuju se nogostupi te nerazvrstane ceste gdje je za 21 dionicu predviđeno 358 tisuća eura. Tako je za komunalnu infrastrukturu u narednoj godini predviđeno nešto više od 1,1 milijune eura.

sjever.hr/radio-stubica.hr

Input your search keywords and press Enter.