Now Reading:
Zabočki mališani koncertom proslavili velikih 30 godina
Full Article 2 minutes read

Zabočki mališani koncertom proslavili velikih 30 godina

Zabočki mališani, zbor Društva Naša djeca Zabok u subotu su obilježili velikih 30 godina na slavljeničkom koncertu održanom OŠ Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku.

Uz mnogobrojne Zabočane i Zabočanke, na koncertu je bila i zamjenica župana Jasna Petek, koja je tom prilikom predsjednici društva Sonji Borovčak te tajnici Jasenki Borovčak uručila zahvalnicu za 30 godina postojanja zbora te za predanost i trud u organiziranim oblicima rada s djecom i mladima.

– Društvo Naša djeca Zabok brend je Grada Zaboka, ali i Krapinsko-zagorske županije. Sve aktivnosti koje DND radi vrlo često su primjeri dobre prakse svima u Hrvatskoj, ali i nit vodilja ostalim društvima na području naše županije. Ovo je veliki rođendan, 30 godina upornosti, ljubavi, entuzijazma i kvalitete stoga velike čestitke Jasenki i Sonji te cijelom DND-u, ali i Gradu koji svesrdno podržava rad društva te svim roditeljima, bakama i djedovima na podršci u protekla tri desetljeća – rekla je zamjenica župana Jasna Petek.

Predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak ispričala je kako su upravo u toj istoj dvorani osnovne škole u Dječjem tjednu 1993. osnovani Zabočki mališani.

– Neki koji su tad pjevali u zboru danas sjede u ovoj dvorani kao roditelji djece, sadašnjih pjevačica i pjevača i to nam je posebno drago – naglasila je predsjednica DND-a Zabok Sonja Borovčak te istaknula izgradnju PIK PAK kuće koja će omogućiti da Zabočki mališani dobiju svoju dvoranu za probe jer su s obzirom na dugogodišnji rad i velike uspjehe koje imaju to i zaslužili te je pozvala sve da se priključe i doniraju za zajedničku PIK PAK kuću.

Zabočki su mališani svoj koncert započeli igrom PIK PAK spas za mene te kultnim brojalicama En ten tini i Ringa ringa raja koji su bili i ostali zaštitni znak početaka većine koncerata Zabočkih mališana u ovih 30 godina te ih djeca pjevaju s veseljem. Za ovu veliku obljetnicu pripremili su puno hitova koji su se pjevali svih ovih 30 godina, a mališane su pratile njihova voditeljica Jasenka Borovčak te korepetitorica Lidija Jadek na klaviru i Doris Tkalčević na violini.

sjever.hr

17.12.2023

Input your search keywords and press Enter.