Now Reading:
Vijećnici prihvatili proračun Općine Cestica u iznosu većem od 7,6 milijuna eura: Planira se završetak nadogradnje dječjeg vrtića te rekonstrukcija Društvenog doma Gornje Vratno
Full Article 2 minutes read

Vijećnici prihvatili proračun Općine Cestica u iznosu većem od 7,6 milijuna eura: Planira se završetak nadogradnje dječjeg vrtića te rekonstrukcija Društvenog doma Gornje Vratno

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Cestica  na 16. sjednici prihvatili su većinom glasova proračun za 2024 godinu u iznosu od 7.613,990 eura.

Od većih investicijskih projekata planiran je završetak nadogradnje zgrade dječjeg vrtića i rekonstrukcija Društvenog doma Gornje Vratno, izgradnja društvenog doma Jarki, sanacija klizišta, te rekonstrukcija nerazvrstanih cesta. Kako je poznato da je Općina Cestica uvijek bila potpora mladim obiteljima i dalje će ih pratiti i pomagati.

Postojeće ekonomske prilike uvjetuju kako visinu proračuna, tako i mogućnosti financiranja, ali usprkos tome i u 2024. godini zadržava se postojeći standard financiranja javnih potreba (sufinanciranje boravka djece u dječjem vrtiću, sufinanciranje nabave udžbenika, troškovi stanovanja i ogrjeva, naknade roditeljima za novorođenčad, jednokratne novčane pomoći studentima i  umirovljenicima). Bitna su ulaganja u društvenu i gospodarsku infrastrukturu kao nužan preduvjet razvoja, stoga će i u narednom razdoblju veliku brigu posvetiti poboljšanju i izgradnji komunalne infrastrukture. Unatoč ulaganjima u infrastrukturu, briga se posvećuje i civilnom sektoru, koji obuhvaća sve udruge na području općine: sportske udruge, vatrogasna društva, kulturne i humanitarne udruge s posebnim naglaskom na umirovljenike i mlade – rekao je načelnik Mirko Korotaj.

sjever.hr 15.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.