Now Reading:
Novi interaktivni sadržaj na gradskim internetskim stranicama – Virtualna šetnja Varaždinom
Full Article 2 minutes read

Novi interaktivni sadržaj na gradskim internetskim stranicama – Virtualna šetnja Varaždinom

Na konferenciji za novinare u palači Patačić, u petak je predstavljen novi interaktivni sadržaj na internetskim stranicama Grada Varaždina – Virtualna šetnja Varaždinom.

Novi su sadržaj predstavili zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, viša savjetnica Vesna Haluga te autori Željko Hajdinjak i Darko Gorenak.

Riječ je o svojevrsnoj interaktivnoj slici Varaždina iz zraka koja uz pregled od 360 stupnjeva omogućava detaljniji uvid u sadržaje koji se nude na deset interesnih točaka u gradu. Uz 28 panoramskih točaka, vrhunske fotografije i tekstove na hrvatskom i engleskom jeziku, korisnici interneta vrlo jednostavno i brzo mogu dobiti kvalitetne informacije o deset najzanimljivijih interesnih točaka u Varaždinu za koje je tekstove na hrvatskom i engleskom jeziku pripremila Vesna Haluga. Taj sadržaj namijenjen je potencijalnim gostima i turistima Varaždina, ali i svim građanima, a naročito učenicima koji na jednom mjestu mogu dobiti korisne informacije o svom gradu.

-Drago mi je što smo zajedno s stručnjacima iz našeg grada napravili jednu novu vizuru našeg grada, grad iz nove perspektive. Svima je sada dostupan jedan digitalan alat koji im omogućava prvi kontakt s gradom. Na taj način ćemo ih dodatno motivirati da dođu u naš grad u bilo koje doba godine. Ovo je jedna novina na digitalnom tržištu i ponosni smo što Varaždin među prvima ima ovakav digitalni alat pomoću kojeg možete virtualno ući u grad i u najzanimljivije sadržaje – rekao je Marković i dodao da će to biti obogaćeno i novim sadržajima, a između ostalog i virtualnom šetnjom novouređenom gradskom vijećnicom.

Darko Gorenak, vlasnik tvrtke GODAR koja je isporučila sadržaj s više stotina fotografija, virtualnim šetnjama i bonus sadržajima popu virtualizacije Studentskog centra, govorio je o tehničkoj strani ovog zahtjevnog projekta.

-Cijeli projekt je trajao četiri mjeseca, snimali smo grad u kasno proljeće i rano ljeto zbog vegetacije, da grad bude zelen. Cijeli grad je pokriven u njegovim granicama, od Gojanca do Trnovca. Snimljen je s 28 panoramskih fotografija koje su spojene, a na tu sliku postavili smo interesne točke u dogovor s Gradom. Interesne točke predstavljene su tekstovima na hrvatskom i engleskom jeziku, fotografijama, filmovima ili virtualnim šetnjama. Zanimljivo je, primjerice, pogledati virtualnu šetnju galerijom slika – rekao je Gorenak.

U virtualno šetnju Varaždinom možete krenuti OVDJE

sjever.hr
15.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.