Now Reading:
Obrtnice iz Konjščine i Zlatara pomele konkurenciju – osvojile glavnu nagradu na natjecanju „Advent u kosi”
Full Article 2 minutes read

Obrtnice iz Konjščine i Zlatara pomele konkurenciju – osvojile glavnu nagradu na natjecanju „Advent u kosi”

U Hotelu Antunović u Zagrebu proteklog je vikenda održano natjecanje “Festival kose – Advent u kosi” na kojemu su ovoga puta briljirale Zagorke.

Ekipa obrtnica iz Konjščine i Zlatara odnijela je pobjedu u četiri kategorije te su osvojile glavnu nagradu, „Zlatna tijara maslina” za cjelokupni dojam.

U kategoriji najljepše avangardne frizure nagradu je osvojio Frizerski salon “Jasmina” iz Konjščine, a frizuru su radile vlasnica salona Jasmina Pažić i djelatnica Marija Štabek, dok je model bila Nikolina Kurečić, također iz Frizerskog salona “Jasmina”.

Osim Frizerskog salona „Jasmina”, tim se sastojao od Krojačkog obrta „Mavi” iz Zlatara čija je vlasnica Martina Kulfa osvojila 1. mjesto u kategoriji dizajnerska haljina, te Kozmetičkog salona „Esencija” iz Konjščine, vlasnice Ivane Martinjak koja je podržala i mentorirala svoje djelatnice.

Tako je u kategoriji „make up i oslikavanje tijela” 1. mjesto uzela kozmetičarka Ivana Horvatić, dok je u kategoriji „izrade i oslikavanja noktiju” prvo mjesto uzela kozmetičarka Valerija Hudika.

Kako su istaknule vlasnice obrta iz Konjščine, za natjecanje su se timski pripremale dva tjedna.

Složnost tima doprinio je kreativnom rezultatu. Mi smo sve prezadovoljne bile izvedbom i nismo se nadale nagradama. Sam rad je bio izuzetno zadovoljstvo i zabava rada onoga što volimo, i to sigurno doprinijelo takvom rezultatu – poručile su Jasmina Pažić i Ivana Martinjak.

Da joj je drago su među pobjednicima i obrti iz Konjščine istaknula je načelnica Općine Konjščina, Anita Krok.

– Drago mi je da su naše obrtnice postigle takav uspjeh na natjecanju, no moram reći da me to niti ne iznenađuje. Na jedan prekrasan način su predstavile, ne samo našu općinu, nego i našu županiju. Čestitam im na uspjehu – rekla je načelnica Krok te dodala kako Općina potiče razvoj poduzetništva.

– Jedan od naših prioriteta je poticanje poduzetništva koje je izuzetno bitno i za razvoj same općine. Posebno mi je drago da se ovdje radi o ženama poduzetnicima. Zbog toga smo i u Općini nedavno uveli mjeru za poticanje ženskog poduzetništva, kako bi se što bolje uskladio privatni i profesionalni život. Tako smo odlučili da će majke poduzetnice koje pokrenu vlastiti posao u prvih 9 mjeseci u potpunosti biti oslobođene plaćanja smještaja djeteta u vrtić – poručila je načelnica Krok.

sjever.hr 12.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.