Now Reading:
Varaždin: Policija privela “nestašnog” 35-godišnjaka: Vozio pijan i bez vozačke, a u autu je imao marihuanu
Full Article 1 minutes read

Varaždin: Policija privela “nestašnog” 35-godišnjaka: Vozio pijan i bez vozačke, a u autu je imao marihuanu

policija alkohol

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodile su se dvije prometne nesreće s ozlijeđenima osobama i sedam nesreća s materijalnom štetom, a za vrijeme pojačanog nadzora prometa, utvrđeno je mnogo prekršaja.

Ukupno je tako utvrđeno 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, jedan prekršaj odbijanja vađenja krvi i urina na droge, 72 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 35 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, te 140 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 275 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.65 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 101 km/h.
Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa.

Među pijanim je vozačima bio 35-godišnjak kojeg je policija zaustavila u subotu, 9. prosinca oko 00.50 sati u Ulici bagrema u Varaždinu. Vozio je pod utjecajem alkohola od 1.65 promila i prije stjecanja prava na upravljanje, a prilikom postupanja policijskim je službenicima dragovoljno predao 26.3 grama marihuane. Priveden je u Policijsku postaju Varaždin te protiv njega slijedi podnošenje odgovarajućih pismena.

foto: ilustracija (arhiva)
sjever.hr
11.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.