Now Reading:
SVETI KRIŽ ZAČRETJE – Pao proračun! Je li na pomolu kriza vlasti i izvanredni izbori?
Full Article 4 minutes read

SVETI KRIŽ ZAČRETJE – Pao proračun! Je li na pomolu kriza vlasti i izvanredni izbori?

Je li na pomolu kriza vlasti u općini Sveti Križ Začretje nakon što prije nekoliko dana nije prihvaćen prijedlog proračuna načelnika Marka Kosa? Iako još uvijek nismo dobili odgovore iz Općine od načelnika Marka Kosa, unatoč obećanju da će ih poslati, no, do zaključenja teksta nisu stigli, oporbeni vijećnici HDZ-a i njihov partner u Vijeću, Domovinski pokret, uputili su u priopćenju za javnost niz kritika na račun spomenutog proračuna jer po njima ne ispunjava socijalne, društvene, a najmanje razvojne potencijale općine Sveti Križ Začretje.

-Taj isti predloženi proračun po nama je samo kontinuitet loše politike koja se provodi već dulji niz godina u našem mjestu. Sveti Križ Začretje, jedno od vodećih lokalnih jedinica KZŽ 90.-ih godina sada zaostaje u svakom segmentu u razvoju za drugim sličnim mjestima u Zagorju i okolici – od ozbiljnih investicija u infrastrukturi, komunalnom uređenju našeg mjesta i brige o mještanima na više razina – izjavio je za javnost potpredsjednik Općinskog vijeća općine Sveti Križ Začretje HDZ-ov Miljenko Šoštarić.

Naime, u toj stranci zamjeraju vodstvu Općine što raznim mjerama ne potiče i ne podržava naseljavanje mladih ljudi na području općine, a što je rezultiralo i smanjivanjem stanovnika iz godine u godinu.

Smatraju i da se loše upravlja vrtićem zbog čega, ističe Šoštarić, roditelji mališana moraju se snalaziti kako znaju. Mišljenje je i da se premalo ulaže u brigu o sumještanima koji su socijalno ugroženi. Dodao je da jedino što funkcionira je gospodarska zona koja je pokrenuta još 90-tih, naglasio je, za vrijeme kada je općinom upravljao HDZ.

-Sam Trg Općine izgleda kao da smo se vremeplovom vratili u rane devedesete kad je i bilo posljednje ulaganje u Trg i njegovo kompletno uređenje istog. Smeće koje je odbačeno i vidljivo u svakom kutku općine da ni ne spominjemo – tvrdi Šoštarić koji je na taj način argumentirao odluku HDZ-a i Domovinskog pokreta da ne glasaju za proračun.

-Zbog svega ovog mi smo odlučili proračun ne podržati. Novi moment, činjenica, da ni većina nema snagu okupiti se oko ovog proračuna, samo je naša potvrda da ni oni sami ne vjeruju u snagu i kvalitetu svojeg rada i svojih argumenata. Većina ima vremena do kraja godine glasati za proračun, a da li će se skupiti je isključivo na njima – završio je HDZ-ov Šoštarić.

Inače, aktualno vodstvo do sada je imalo većinu u vijeću odnosno 7 potrebnih glasova. Što se u međuvremenu dogodilo i je li načelnik Kos izgubio potporu vijeća znat će se svakako do kraja godine do kada treba donijeti novi proračun ili slijede izvanredni izbori.

s.kalajdžija/sjever.hr 11.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.