Now Reading:
Google objavio popis najtraženijih pojmova. Evo što su Hrvati najviše ‘guglali’: Dinamo – AEK, Aleksandra Prijović, cicvara, što je sisulja…
Full Article 2 minutes read

Google objavio popis najtraženijih pojmova. Evo što su Hrvati najviše ‘guglali’: Dinamo – AEK, Aleksandra Prijović, cicvara, što je sisulja…

Na temelju pretraživanja tijekom 2023. godine, Google je objavio popis najtraženijih pojmova. Što su Hrvati najviše pretraživali?

Hrvatska je ponovno potvrdila kako je nogomet najvažnija sporedna stvar na svijetu, prenosi vecernji.hr.

Na Googleu se najviše pretraživao pojam povezan s nogometom, točnije utakmica 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka Dinamo – AEK, a od deset natraženijih pojmova na Googleu pet ih je bilo povezano s nogometom.

Mjesec srpanj bio je u znaku filmova “Oppenheimer” i “Barbie” koji su zaludjeli svijet i postigli nezapamćenu gledanost. U Hrvatskoj se ipak pojam “Oppenheimer” pretraživao češće.  Serija koja se najčešće pretraživala bila je “Južni vetar: Na granici”, dok je “Brak na prvu” zauzeo prvo mjesto u kategoriji reality showova.

Najčešće pretraživani pojam u Hrvatskoj je bila nogometna utalmica Dinama i AEK-a, na drugom mjestu je film „Oppenheimer“, na trećem Aleksandra Prijović, na četvrtom i petom mjestu su utakmice Hrvatske protiv Nizozemske i Španjolske u Ligi Nacija. Na šestom mjestu je Izrael, na sedmom Tina Turner.
Na osmom i devetom mjestu je ponovno nogomet i to utakmice Vatrenih protiv Turke i Walesa. Na 10 mjestu po pretraživanju se našla kuna u euro.

Najčešće pretraživane preminule osobe su Tina Turner, Matthew Perry i Jasmin Stavros.

Najčešće pretraživani pojam vezan uz tehnologiju, igre i mobile uređaje je ChatGPT.
Najčešće pretraživana pitanja su Što je parkour trik?, Što je šelak? i  Što je sisulja?

Najčešće pretraživani recepti bili su za Cicvaru i  Poke bowl.

FOTO: Arhiva

sjever.hr/vecernji.hr 11.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.