Now Reading:
Može li zgodna glumica varaždinskog HNK-a do velike nagrade?
Full Article 2 minutes read

Može li zgodna glumica varaždinskog HNK-a do velike nagrade?

HNK Varaždin nominiran je čak u tri kategorije za najveću medijsku nagradu Jutarnjeg lista „Zlatni studio“. Jedna od nominacija je ona Hane Hegedušić za ulogu Yvette Pottier u predstavi B. Brechta “Majka Hrabrost i njezina djeca” u režiji Krešimira Dolenčića.

Epska drama rađena u koprodukciji sa Kazalištem Marina Držića u Dubrovniku smještena u sedamnaesto stoljeće donosi priču o strašnim ratnim sudbinama tijekom Tridesetogodišnjeg rata. Slavni Brechtov antiratni komad, tužan, ciničan, poetičan govori o strahovima i tjeskobi kao rezultatu uznemirujućih misli o razlozima rata.

Redatelj predstave Krešo Dolenčić naglasio je kako se Brecht malo igra u Hrvatskoj „jer je za to potrebna silna disciplina i radeći na tome moraš stalno biti na sto posto”, a posao dodatno otežava užasno teška glazba.

Intendantica varaždinskog HNK-a Senka Bulić naglasila je kako je riječ o velikom antiratnom komadu, a među ostalima pohvalila je upravo Hanu Hegedušić.

-Ovo je fantastična tema, imamo velikog redatelja Dolenčića i glumicu Ljiljanu Bogojević koja je rođena za taj komad te Hanu Hegedušić koja je fantastična, kao i svi ostali glumci koji mogu nositi taj težak i intelektualni komade – rekla je Bulić.

www.sjever.hr 10.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.