Now Reading:
Lijep završetak godine u Sračincu: s učenicima i studentima potpisani ugovori o stipendiranju, a studentima uručene i božićnice
Full Article 2 minutes read

Lijep završetak godine u Sračincu: s učenicima i studentima potpisani ugovori o stipendiranju, a studentima uručene i božićnice

Lijep završetak godine u Sračincu – u Domu kulture upriličen je susret sa studentima s područja općine, na kojem su u ime Općine Sračinec studente dočekali načelnik Božidar Novoselec i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić.

-Tradicionalno u prosincu susrećemo se sa studentima iz Sračinca i Svibovca Podravskog. Prilika je ovo da se malo bolje upoznamo, saznamo s kojim se problemima studenti susreću, ali i da ih nagradimo simboličnom “božićnicom”. Ove godine imamo osamdesetak studenata koji su se prijavili za ovaj dar, koji iznosi 60 eura po studentu. Pozvali smo ih da se više uključe u društveni život općine kroz Vijeće mladih, a raduje me da imamo nekoliko studenata zainteresiranih za ponovnu aktivaciju Vijeća – naglasio je načelnik Novoselec.

Osim prigodnih nagrada, upriličeno je i potpisivanje ugovora o stipendiranju učenika završnih razreda srednje škole i studenata. Dodijeljeno je 36 općinskih stipendija, koje iznose od 30 eura za maturante, do 100 eura mjesečno za studente.

-Naše stipendije dobivaju mladi ljudi koji svojih trudom i rezultatima dokažu izvrsnost. Ovo je najvažniji kriterij kojeg se držimo od samog početka, a uz njega, stipendija može biti povećana, ovisno o socijalnom statusu te aktivnostima u društvenom životu općine. Čestitam svim dobitnicima stipendije, uz najavu da ćemo ih uskoro i povećati – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Lukačić.

sjever.hr
09.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.