Now Reading:
PAO JE DOGOVOR: Nakon 16 dana gotov je prosvjed svinjogojaca
Full Article 2 minutes read

PAO JE DOGOVOR: Nakon 16 dana gotov je prosvjed svinjogojaca

Nakon 16 dana, kraj je prosvjeda nezadovoljnih poljoprivrednika, donosi HRT.

Stigao je dopis iz ministarstva poljoprivrede o zaključcima sastanka, 11 od 12 točaka je prihvaćeno, a poljoprivrednici se nadaju kako će svinjokolja u vlastitim dvorištima, njihov posljednji zahtjev biti ispunjen nakon 15. prosinca.

S traktora je pročitan dio zapisnika sa sastanka s Ministarstvom koji je popraćen pljeskom okupljenih prosvjednika.

-Jedino što se tiče kolinja u vlastitim dvorišta, morat ćemo nažalost pričekati do 14. ili 15. prosinca. Ukoliko to prođe, to uključuje i promet svinja. Što se tiče eutanazije zdravih svinja, toga više nema. Mogu reći da je ovaj narod napravio jednu dobru stvar za hrvatsku poljoprivredu i malog čovjeka, ostavio je tradiciju na selu, borio se i uspio u tome – rekao je Tomislav Pokrovac i najavio novi sastanak za tjedan dana s ministricom Vučković i potpredsjednikom Anušićem.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković utvrdila je kako nema objektivnih razloga za prosvjede seljaka.

-Hrvatska Vlada, Ministarstvo poljoprivrede i nacionalni veterinarski sustav uz potporu najvećeg broja posjednika i uzgajivača, unatoč njihovim teškim okolnostima, rade sve što je moguće kako bi se bolest stavila pod kontrolu i suzbila, kako bi se ublažile ekonomsko-socijalne posljedice bolesti i potpuno uklonile. Razvidno je da objektivnih razloga za prosvjede, na koje ljudi uvijek imaju pravo i to poštujem – nema – rekla je Vučković, a donosi HRT.

foto: arhiva
sjever.hr/vijesti.hrt.hr
07.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.