Now Reading:
Veća sigurnost i bolje prometovanje: U općini Jesenje završeni 56 tisuća eura vrijedni radovi na uređenju nerazvrstanih cesta
Full Article 50 second read

Veća sigurnost i bolje prometovanje: U općini Jesenje završeni 56 tisuća eura vrijedni radovi na uređenju nerazvrstanih cesta

Ovih dana završeni su radovi na uređenju nerazvrstanih cesta u Lužanima Zagorskim i Cerju Jesenjskom. Općina je za spomenute radove dio sredstava osigurala prijavom na javni poziv za iskaz interesa za financiranje projekata, prema Programu podrške brdsko-planinskim područjima u 2023. godini koje je objavilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Navedene prometnice su zbog vremenskih utjecaja i loše strukture temeljnog tla bile znatno oštećene i predstavljale su opasnost za mještane koji svakodnevno koriste navedene prometnice i ostale sudionike u prometu. Ukupni troškovi izvođenja radova su 56 tisuća eura, a MRRFEU je sufinanciralo radove iznosom od 24 tisuće eura, dok je preostali dio osiguran iz vlastitih prihoda Općine.

Ovim projektom ostvareni su ciljevi navedeni u javnom pozivu kojima je svrha pridonijeti održivom razvoju brdsko-planinskih područja u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture i otklanjanja posljedica nastalih usred vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinska područja.

sjever,hr/jesenje.hr
05.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.