Now Reading:
Mariborski gradonačelnik Aleksandar Saša Arsenovič posjetio Varaždin: „Jako smo blizu i uvijek smo bili bliski”
Full Article 3 minutes read

Mariborski gradonačelnik Aleksandar Saša Arsenovič posjetio Varaždin: „Jako smo blizu i uvijek smo bili bliski”

Varaždin je u ponedjeljak posjetio gradonačelnik grada Maribora Aleksandar Saša Arsenovič s delegacijom u kojoj su bili gradska menagerica Neva Pipan, direktor Zavoda za turizam Maribor Jure Struc, voditeljica Ureda gradonačelnika Eva Lozina,, direktor Holdinga Ranko Šmigoc i voditeljica Tržnica Nataša Matijevič.

U privremenoj Gradskoj vijećnici ugostili su ih gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković. Sastanku, na kojemu su prezentirani turistički potencijali grada Varaždina nazočili su i direktorica TZ grada Varaždina Jelena Toth, direktor Gradske tržnice Varaždin, Predrag Ciglar i viša stručna savjetnica za međunarodnu suradnju Vesna Haluga. Pridružile su se i dvije najzaslužnije osobe za razvoj dobrih odnosa s gradom Mariborom i Republikom Slovenijom – zastupnica u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora i Dunja Bezjak koja više od trideset godina aktivno spaja dva grada.

Gradonačelnik Bosilj kazao je kako pojedinci s područja kulture, obrazovanja, gospodarstva grada Varaždina dugi niz godina iznimno dobro surađuju s kolegama u Mariboru te kako je Grad Varaždin otvoren za uspostavljanje kontakata i raznih oblika suradnje i partnerstva na svim razinama i sa samim gradom Mariborom. Posebno je zahvalio i Dunji Bezjak i saborskoj zastupnici Antolić Vupora koje neumorno više od trideset godina povezuju dva grada i dva naroda.

To je potvrdio i mariborski gradonačelnik uoči otvaranja izložbe slovenskog kipara hrvatskih korijena Marijana Mirta u Galeriji Kovačić Macolić.

-Gospođa Dunja Bezjak je ta osoba koja je nas je spojila, gradonačelnike Maribora i Varaždina. Drago mi je da sam danas tu. Imali smo danas jako dobar sastanak na kojem smo razgovarali o budućnosti naše suradnje, a razgledao sam i Advent. Drago mi je vidjeti da se Varaždin razvija, da su ljudi veseli i da ih je došlo puno na izložbu. Suradnju ćemo nastaviti u tom smjeru, jako smo blizu i uvijek smo bili bliski. Na funkcijama koje obnašamo radit ćemo dalje da bude bolje i građanima Varaždina i Maribora – rekao je Arsenovič.

Gradonačelnik Bosilj također je prokomentirao susret sa delegacijom iz Maribora istaknuvši da je izložba slovenskog slikara dio tjedna posvećenog Danu grada Varaždina.

-U srijedu 6. prosinca proslavit ćemo Dan grada, ali cijeli tjedan prepun raznih aktivnosti. Zahvaljujem se Galeriji Kovačić Macolić i umjetniku Marijanu Mirtu, našem Zagrepčaninu koji sada živi u Sloveniji. Posebno se zahvaljujem gospođi Dunji Bezjak koja je svojevrsna ambasadorica Varaždina u Sloveniji i koja predstavlja tu nit koja nas povezuje. Prije izložbe imali smo odličan sastanak s čelnim ljudima iz Maribora, predstavnicima gradskih tvrtki i turističke zajednice na kojem smo dogovorili ozbiljne korake u budućoj suradnji Maribora I Varaždina, gradova koje dijeli tek šezdesetak kilometara. Nema više granica, svi smo u šengenskom prostoru, a imamo dobru volju da surađujemo i zajedno radimo – rekao je Bosilj.

Povodom Dana grada gradonačelnici su nakon obilaska Advent u Varaždinu zajedno s Dunjom Bezjak otvorili izložbu Marijana Mirta.

sjever.hr
05.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.