Now Reading:
U subotu u Đurmancu djeca iz dječjeg vrtića upalila prvu adventsku svijeću
Full Article 1 minutes read

U subotu u Đurmancu djeca iz dječjeg vrtića upalila prvu adventsku svijeću

Započeo je Advent, najradosnije doba u godini kojem se vesele i veliki i mali. Početak radosnog iščekivanja u subotu je u Đurmancu obilježen paljenjem prve adventske svijeće ispred crkve sv. Jurja.

Unatoč susnježici i snijegu, okupilo se mnoštvo ljudi, a svijeću su upalila djeca iz najstarije vrtićke skupine Dječjeg vrtića Đurmanec koja su uz pomoć svojih odgojiteljica pripremila i otpjevala prigodne božićne pjesmice.

Molitvu je predvodio župnik fra Vlado Mustač.

Nakon paljenja adventske svijeće, Društvo naša djeca Đurmanec organiziralo je za mališane prigodno druženje u Pastoralnom centru.

Ravnateljica vrtića Jasmina Klasić pročitala im je „Priču o Svetom Nikoli“ koja im je bila jako zanimljiva, a potom je održana i radionica izrade čizmica za Svetog Nikolu, u kojoj su djeca uživala.

Na događanju je bio i načelnik Damir Belošević koji je rekao kako ga doista veseli što su se u program uključili najmlađi mještani općine i za to se uistinu pripremili te su s nestrpljenjem čekali kako bi upalili svijeću.

Drugu adventsku svijeću u subotu će upaliti učenici Osnovne škole Đurmanec, nakon čega će u Pastoralnom centru djeca moći poslušati „Priču jedne svijeće“.

sjever.hr
4.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.