Now Reading:
Strašan zločin: Makedonski ministar potvrdio da je otmicu ubijene djevojčice Vanje organizirao njen otac
Full Article 2 minutes read

Strašan zločin: Makedonski ministar potvrdio da je otmicu ubijene djevojčice Vanje organizirao njen otac

Otmicu 14-godišnje Vanje Gorčevske iz Makedonije organizirao je njen otac, priopćio je na konferenciji za medije makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski, javlja Telma, a prenosi index.hr.

-Ministarstvo unutarnjih poslova je u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužiteljstva tijekom protekle noći rasvijetlilo slučaj, dokazi su osigurani. Poduzete mjere su nas dovele do izvršitelja ovog gnjusnog djela. Petero osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedna je izvan zemlje, a otac maloljetnice je priveden i saslušan – rekao je Spasovski.

Dodao je kako je motiv koristoljublje, gdje je jedna osoba u dogovoru i sa znanjem člana obitelji organizirala izvršenje djela kako bi se iznudio novac od majke, i kako bi svi imali koristi od toga.

 – Glavni organizator i izvršitelj koji je 27. 11. 2023. godine, negdje oko 11 sati ubio maloljetnicu iz pištolja u strahu od dokaza do kojih bi Ministarstvo unutarnjih poslova moglo doći počinio je ovaj zločin. Učinit ću sve da ovo čudovište dovedem pravdi čim kroči na naše tlo – poručio je Spasovski pritom misleći na Ljupča Palevskog Palču.

Makedonski portal Telma je još ranije objavio kako je policija kao glavnog organizatora označila Palču.

Okupljenim medijima se obratio i glavni javni tužitelj Gavril Bubevski.

– Imamo priznanje osumnjičenih tko je za što odgovoran – naveo je. Potvrdio je kako je osumnjičenima određen pritvor od 48 sati radi obrade dokaza i obdukcije tijela.

Podsjetimo, 14-godišnja djevojčica iz Skoplja nestala je u ponedjeljak 27. studenoga, oko 7:25 ujutro na putu do škole. Nesretna djevojčica je pronađena mrtva kod sela Orman, na rubu makedonskog glavnog grada. 

Ubojstvo djevojčice povezano je s ubojstvom 74-godišnjaka. Naime, pronađeno je i tijelo Panča Žeževskog (74) iz Velesa, čiji je nastanak prijavljen 24. studenog, nekoliko dana prije nestanka djevojčice, a tužiteljstvo je utvrdilo da su oba ubojstva počinile iste osobe i da im je motiv koristoljublje.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr/index.hr 04.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.