Now Reading:
Gradsko vijeće Grada Krapine: Evo tko su ovogodišnji dobitnici priznanja!
Full Article 4 minutes read

Gradsko vijeće Grada Krapine: Evo tko su ovogodišnji dobitnici priznanja!

Na ovogodišnjem svečanom programu povodom obilježavanja Dana Grada Krapine dodijelit će se priznanja gradonačelnika i priznanja Gradskog vijeća.

Priznanje gradonačelnika dodjeljuje se Vladimiru Vidoviću povodom osobitog doprinosa u unapređenju lokalne zajednice. Vidović je dao svoj ogroman doprinos kod projekta gradnje mosta u Lepajcima. Kroz njegovo zemljište dulje je vrijeme organiziran pješački prolaz i da nije bilo njega prolaz pješaka u tom dijelu grada bi bio onemogućen.

Priznanje gradonačelnika dodjeljuje se i Vjekoslavu Čaklecu povodom predanog rada na jačanju civilnog društva, za uspješno vođenje Počasne postrojbe Grada Krapine, Krapinski Ilirci, te za promicanje imena Grada Krapine.

Gradsko vijeće Grada Krapine na posljednjoj je sjednici donijelo odluku o ovogodišnjim dobitnicima priznanja Grada. Na svečanoj sjednici koja će se održati povodom Dana Grada, 6. prosinca, dodijelit će se Male Plakete Grada Krapine, Plakete Grada Krapine, Povelje Grada Krapine, kao i Nagrada za životno djelo Grada Krapine.

Mala Plaketa Grada Krapine za izniman doprinos svojoj školi i Gradu dodjeljuje se Loreni Smrekar i Luki Hržici. Osim visokog prosjeka ocjena tijekom osnovnoškolskog školovanja, njihova postignuća na školskim i županijskim natjecanjima izdvajaju ih kao primjere izuzetnog truda i zalaganja.

Lorena Smrekar osvojila je 1. mjesto na županijskom natjecanju iz kemije te 5. mjesto na državnom natjecanju. Uz to, pozvana je na Prirodoslovnu olimpijadu EU, što svjedoči o njezinom izuzetnom znanju i angažmanu.

Luka Hržica, osvajač 3. mjesta iz kemije i 1. mjesta iz njemačkog jezika na županijskim natjecanjima, te 3. mjesta na državnom natjecanju iz njemačkog jezika, pokazuje iznimnu raznolikost interesa i sposobnosti. Vrijedi istaknuti i da su Lorena i Luka svih osam razreda osnovne škole završili s prosjekom 5,0.

Nadalje, odlučeno je da će Plaketa Grada Krapine pripasti Vesni Kunštek, Mirjani Klobučar i Aniti Jurman.

Plaketa Grada Krapine dodjeljuje se Vesni Kunštek za njezin neizmjerni doprinos u unapređenju kulture Grada Krapine. Kustosica Galerije grada Krapine od 1993. godine, Kunštek je organizirala brojne izložbe te sudjelovala u projektima obilježavanja važnih obljetnica grada poput projekta obilježavanja 800. godišnjice prvog spomena grada Krapine.

Profesorica Mirjana Klobučar, koja od 1989. godine predaje njemački jezik u OŠ „Ljudevit Gaj“ Krapina, bit će nagrađena za mentorske uspjehe i doprinos u razvoju obrazovanja. Njeni rezultati na natjecanjima iz njemačkog jezika svjedoče o posvećenom radu, a njeni učenici postigli su značajne rezultate na županijskim, kao i na državnim natjecanjima.

Anita Jurman prepoznata je za uspješno dugogodišnje poslovanje i doprinos u razvoju gospodarstva Grada Krapine. Dobitnica je brojnih priznanja za uspješno vođenje obrta 20, 25, 30 i 35 godina koje dodjeljuje Obrtnička komora KZŽ u suradnji s Udruženjem obrtnika Grada Krapine i Općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Kroz njena vrata prošao je velik broj naučnika na koje je svake godine nesebično prenosila svoje ogromno znanje. Svojim trudom, zalaganjem i konstruktivnim prijedlozima doprinosi razvoju obrtništva i unapređenju gospodarstva.

Povelje Grada Krapine dodjeljuju se Mladenu Hršaku, Dragutinu Kozini i Anti Toniju Eteroviću za njihove iznimne doprinose u različitim područjima.

Mladen Hršak, koji je dobrovoljno darivao krv čak 100 puta, bit će nagrađen za humanost i nesebičan doprinos razvoju dobrovoljnog davalaštva krvi u Gradu Krapini, posebice među mladima.

Dragutin Kozina, novinar i dugogodišnji glavni urednik fašničkog Humorističnog lista “Zvonec,” odabran je zbog iznimnog doprinosa kulturnom i društvenom životu Grada Krapine. Njegova predanost novinarstvu obogatila je kulturnu scenu Grada, a objavio je više od 4.000 priloga o najrazličitijim događajima i zanimljivostima iz Krapinsko-zagorske županije.

Ante Toni Eterović prepoznat je za očuvanje kajkavskog jezičnog i glazbenog izričaja, te za osobite uspjehe u unapređenju kulture Grada Krapine. Gotovo četvrt stoljeća svojim je djelovanjem značajno doprinosio afirmaciji kajkavske kulturne scene, a posebno Krapine.

Za kraj, nagrada za životno djelo Grada Krapine pripast će Nevenki Radak, dr. med., spec. pedijatrije, koja je svojim iznimnim doprinosom unapređenju zdravstvene skrbi djece u Gradu Krapini zaslužila posebno priznanje. Otkada je stekla titulu doktora medicine 1982. godine, Radak je svoj cijeli radni vijek provela u Krapini na Domu zdravlja te je jedna od najzaslužnijih što je Krapina dobila status „Grada prijatelja djece“ 2010. godine. Kroz svoj se rad uvijek trudila svesrdno pomoći brojnim malim i malo većim pacijentima te na razne načine unaprijediti zdravstvenu skrb najmanjih pacijenata u Gradu Krapini.

-Odabrani su pojedinci koji su svojim trudom, zalaganjem i angažmanom ostavili dubok i pozitivan trag u našem gradu – obrazložio je gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović.

sjever.hr 04.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.