Now Reading:
Sutra jubilarni 10. Krapinski cener s 250 trkača: Ove godine humanitaran i ‘ružičasti’ jer će se dio sredstava donirati Udruzi Europa Donna Krapina za njezin rad
Full Article 2 minutes read

Sutra jubilarni 10. Krapinski cener s 250 trkača: Ove godine humanitaran i ‘ružičasti’ jer će se dio sredstava donirati Udruzi Europa Donna Krapina za njezin rad

Sutra je na rasporedu jubilarni 10. Krapinski cener. Ove godine poseban i u humanitarnom ‘ružičastom’ tonu, u suradnji Trkačkog kluba Maraton Krapina i Udruge Europa Donna Krapina, kako bi podržali njezino plemenito djelovanje.

Za utrku je prijavljeno preko 250 trkača, iz cijele Hrvatske, a dio od svake uplaćene startnine će se donirati Europa Donni Krapina.

Zadovoljna suradnjom je i predsjednica spomenute Udruge Janja Kantolić.  

U suradnji s trkačkim klubom Maraton Krapina, dio sredstava od startnina bit će doniran našoj Udruzi Europa Donna za njezin rad, odnosno  za prevenciju i podizanje svijesti oboljelih od raka dojke kod žena u Krapinsko-zagorskoj županiji. Organizirat će se besplatni ultrazvučni pregledi i edukativne radionice glede samog pregleda žena – istaknula je Kantolić.

Utrku su ove godine podržali mnogi sponzori. Predsjednica krapinske Udruge Europa Donna  se nada kako će 10. jubilarni Cener, ovim humanitarnim karakterom imati još jednu dodatnu notu.

 – Na utrku se prijavila i poznata lovkinja, iz kviza „Potjera“ Morana Zibar, koja će također trkačima, a i svim ostalima biti jedan dodatan poticaj.

Inače, Europa Donna Krapina trenutačno ima 100-tinjak članica, Udruga djeluje na području cijele Krapinsko-zagorske županije i dio je mreže Udruge Europa Donna Hrvatska.

Jedan od ciljeva Udruge je upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, jer se 90 posto oboljelih žena može izliječiti, ako se bolest otkrije u početnom stadiju.

i.belošević/sjever.hr 02.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.