Now Reading:
Danas nam stiže prvi ovosezonski snijeg! Upaljen je i žuti alarm za sjever Hrvatske
Full Article 1 minutes read

Danas nam stiže prvi ovosezonski snijeg! Upaljen je i žuti alarm za sjever Hrvatske

Prema podacima s DHMZ-a, danas nam stiže prvi ovosezonski snijeg. 

Pretežno oblačno povremeno s kišom, na Jadranu i s grmljavinom. Prema večeri na zapadu unutrašnjosti susnježica i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, osobito u gorskoj Hrvatskoj. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni, navečer sjeveroistočni. Na Jadranu umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo i jugozapadnjak, navečer na sjeveru bura. U unutrašnjosti jutarnja temperatura uglavnom od 4 do 10, a najviša dnevna između 10 na sjeveru i gorju i 20 °C na istoku, prema večeri u osjetnom padu. Na Jadranu temperatura uglavnom od 15 do 20 °C.

Za sjever Hrvatske upaljen je žuti alarm. Moguć je jak jugozapadnjak u okretanju na sjeveroistočnjak. Najavljen je i snijeg te mjestimice stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Visina snijega izme 2-6 centimetara.

Biometeorološka prognoza

Pod utjecajem ciklone biometeorološke prilike će posvuda biti nepovoljne. Meteoropati se mogu žaliti na umor, manjak koncentracije, glavobolju i neraspoloženje. Pojačane tegobe mogu osjećati i kronični bolesnici. Prema kraju dana će zahladiti, a uz slabljenje ciklone tegobe mogu malo popustiti.

sjever.hr

02.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.