Now Reading:
Recite NE diskriminaciji, predrasudama i stereotipima: Poruku poslala načelnica Mača Mladenka Mikulec Šimunec
Full Article 1 minutes read

Recite NE diskriminaciji, predrasudama i stereotipima: Poruku poslala načelnica Mača Mladenka Mikulec Šimunec

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa ZIP portalom, već drugu godinu zaredom na području županije provodi kampanju pod nazivom: “ProGLEDAJ oko sebe, akTIviraj se! diskriminacija, stereotipi, predrasude”.

Kampanja je počela 25. studenog na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i završava 10. prosinca na Međunarodni dan ljudskih prava. Tijekom trajanja kampanje svoje će poruke javnosti poslati 16 osoba iz javnog života – osam žena i osam muškaraca.

U petak, 1. prosinca poruku je poslala Mladenka Mikulec Šimunec, načelnica Općine Mače.

– Tvrdnja – žene su loši vozači! Znanstveno je dokazano da to nije tako. Analizirani su: osiguranje, kriminal i statistike vozačkih testova!  Podatci sugeriraju da žene imaju manje prometnih prekršaja, prekršaja vožnje u alkoholiziranom stanju te su manje uključene u prometne nesreće. Žene su  bolji vozači! – poručila je Mikulec Šimunec.

Recite NE diskriminaciji, predrasudama i stereotipima. Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Krapinsko-zagorske županije poziva vas da svi zajedno mijenjajmo poglede, razmišljanja i stavove, te stvaramo bolje društvo.

sjever.hr 01.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.