Now Reading:
DHMZ OBJAVIO POSEBNO UPOZORENJE Prvo obilna kiša, potom naglo zahlađenje i snijeg
Full Article 2 minutes read

DHMZ OBJAVIO POSEBNO UPOZORENJE Prvo obilna kiša, potom naglo zahlađenje i snijeg

Državni hidrometeorološki zavod objavio je upozorenje zbog velike količine kiše u petak, ali i naglog zahlađenja koje će zahvatiti zemlju s petka na subotu.

Područje niskog tlaka premještat će se preko Hrvatske s petka na subotu. Petak će u gotovo cijeloj zemlji biti kišovit. U mnogim će predjelima pasti i više od 50 l/m2, na obali moguće i u kratkom vremenu uz intenzivne pljuskove praćene grmljavinom. S pritjecanjem sve hladnijeg zraka kiša će prelaziti u susnježicu i snijeg. Do subote ujutro, a osobito tijekom subote snježni pokrivač nastat će i u nekim nizinama, stoga povremeno treba računati na skliske kolnike i poledicu.

Za subotu je DHMZ objavio upozorenje za sjeverni dio Hrvatske:

Snijeg i mjestimice stvaranje snježnog pokrivača. Visina novog snijega 5-10 cm

BUDITE NA OPREZU zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama.

Do nedjelje oborine će postupno prestati i vjetar će oslabjeti.

I još da podsjetimo kakvo nas vrijeme očekuje danas:

Promjenljivo oblačno ponegdje s kišom, glavninom u prvom dijelu dana. Mjestimice na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru kiša može biti obilnija. Puhat će slab i umjeren, na udare ponegdje jak, u višem gorju i olujan jugozapadnjak, a krajem dana na sjeveru sjeverac. Na Jadranu umjereno i jako, mjestimice i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura u većini krajeva od 12 do 17, na jugu i na krajnjem istoku malo viša, a na sjeveru zemlje niža.

sjever.hr/meteo.hr
01.12.2023.

Input your search keywords and press Enter.