Now Reading:
Kićenje bora, paljenje svijeća, nastupi mališana i KUD-ova… Općina Bednja i ove je godine pripremila bogat program povodom adventa
Full Article 2 minutes read

Kićenje bora, paljenje svijeća, nastupi mališana i KUD-ova… Općina Bednja i ove je godine pripremila bogat program povodom adventa

Pred nama je mnogima najljepše doba u godini – adventsko razdoblje. Općina Bednja tim je povodom i ove godine pripremila prigodni program, i to u Vrbnu, Cvetlinu, Bednji i Rinkovcu.

U nujliepšem kemaučeku svieto adventski program započinje u subotu, 2. prosinca, u 14 sati kićenjem bora na trgu u Vrbnu. U 16 sati u istome mjestu članovi KUD-a Josip Jedvaj Vrbno događaj će uljepšati svojim koncertom, nakon čega u 16:30 slijedi paljenje prve adventske svijeće, a sudjelovat će učenici Područne škole Josipa Jedvaja Vrbno i članovi DVD-a Vrbno. Svijeće će se u isto vrijeme paliti svake iduće subote do Božića.

U Cvetlinu mještane i njihove goste 2., 9. i 16. prosinca u 16 sati na trgu očekuju nastupi mališana iz Područne škole Julijane E. Drašković Cvetlin, članova KUD-a Cvetlinski zvon i UŠR-a Cvetlin, dok je 23. prosinca na rasporedu paljenje svijeće i još jedan koncert KUD-a Cvetlinski zvon, ovaj put s gostima.

U Bednji pak 2. prosinca u 18 sati na trgu nastupaju mališani iz Dječjeg vrtića Zibeljko i članovi KUD-a Josip Genc, a 9. prosinca u 18 sati nastupit će učenici Osnovne škole Franje Serta Bednja i članovi KUD-a Josip Genc. Folklorašima će se 15. prosinca u 18 sati u nastupu ponovo pridružiti vrtićarci, 23. prosinca u 18 sati osnovnoškolci, a 28. prosinca u 19 sati uslijedit će koncert limene glazbe DVD-a Bednja u Vatrogasnom domu.

Iz programa neće biti izostavljen ni Rinkovec, gdje će se 3. prosinca u 14 sati također kititi bor.

– Dragi sumještani i ljudi dobre volje, pred nama je najljepše vrijeme godine – vrijeme darivanja i slavlja Božićnih blagdana. Stoga smo i ove godine za vas pripremili bogat program. S velikim zadovoljstvom pozivam vas da nam se pridružite i proveselite s nama najljepše trenutke u godini glazbom, smijehom i veseljem – poručio je načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

foto: ilustracija
sjever.hr
30.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.