Now Reading:
Vlada i ove godine prihvatila amandman zastupnice Boške Ban Vlahek
Full Article 2 minutes read

Vlada i ove godine prihvatila amandman zastupnice Boške Ban Vlahek

Danas je Vlada na prijedlog državnog proračuna za 2024. godinu ponovno prihvatila amandman zastupnice Boške Ban Vlahek iz Čakovca.

Od ukupno 468 amandmana podnesenih na prijedlog državnog proračuna za 2024. godinu, vlada je prihvatila njih 11, i to svih pet koje su podnijeli zastupnici vladajuće većine te šest oporbenih.

U tih 6 oporbenih nalazi se i amandman zastupnice Boške Ban Vlahek iz Čakovca, kojoj je ovo već 3. puta kako Vlada prihvaća njene amandmane na državni proračun, proteklih godina za izgradnju nove školske zgrade Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec u čiju se izgradnju krenulo proteklog tjedna, konačno nakon više od 15 godina.

Ovaj puta Boška Ban Vlahek uputila je 44 amandmana za Međimurje, prihvaćen je amandman da se 130 tisuća eura osigura za sufinanciranje ulaganja u kontinentalnu turističku infrastrukturu, konkretnije za izgradnju tzv. Generacijskog parka u Pribislavcu.

U sklopu sportskog kompleksa NK Polet planirana je izgradnja tzv. generacijskog parka, mjesta okruženog tartan stazom i 3 otoka za razne dobne skupine. Općinsko vijeće 2018. godine donijelo je odluku o izgradnji parka, ali ona do danas nije započeta.

Tzv. Generacijski park će biti dostupan svim generacijama za aktivno i sigurno korištenje. Glavni cilj projekta i pokretanja izgradnje je zbližavanje i jačanje međugeneracijskih odnosa unutar općine Pribislavec jer je to mjesto gdje se mogu ljudi svih dobnih skupina u isto vrijeme družiti i vježbati, a opet biti svaki u svojemu dijelu, predviđenom za njegovu dob. Projekt je pomno planiran i usklađen prema zahtjevima i planu dokumenta Općine Pribislavec pod nazivom “Strategija ukupnog razvoja Općine Pribislavec do 2020 god.”

Ovime se zagovara i potiče uvažavanje i međuljudsko poštovanje svih prema svima neovisno o dobi, spolu i rasi te će se ovakvim projektom podići kvaliteta života svih mještana.

Ono najbitnije, stvorit će se tolerantnija, kompaktnija i aktivnija zajednica koja će naučiti međusobno se družiti i kroz ta zdrava druženja međusobno pronalaziti rješenja koja će biti korisna za Općinu i njih same.

Sabor će se o ostalim amandmanima izjašnjavati danas, dok će o amandmanima i samom proračunu glasati u četvrtak.

foto: arhiva
sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.