Now Reading:
U čakovečkom Starom gradu pale se božićna svjetla! Pripremljen je adventski program u kojem će svatko naći nešto za sebe
Full Article 2 minutes read

U čakovečkom Starom gradu pale se božićna svjetla! Pripremljen je adventski program u kojem će svatko naći nešto za sebe

U Starom gradu u Čakovcu pale se božićna svjetla navješćujući najtopliji dio zime. Na pragu smo adventa, a u Muzeju Međimurja, u suradnji s Međimurskom županijom te njezinom Turističkom zajednicom, pripremili su bogat program u kojem će svatko naći sadržaj za sebe.

Program traje do 23. prosinca, a započinje igrom 2. prosinca. Tada se možete uključiti u muzejski turnir nazvan Pamtilice i osvojiti vrijedne nagrade, a 3. prosinca na rasporedu je na božićni koncert međimurske sopranistice Marije Vidović na kojem će izvoditi pjesme sa svog albuma Christmas classics.

Najmlađi će moći uživati u radionicama koje će se odvijati od 6. do 16. prosinca te izraditi najljepše božićne ukrase, a svake subote tijekom muzejskog adventskog programa baka pričalica pričat će međimurske bajke.

Adventsko i božićno vrijeme obiluje blagdanima značajnima za tradicijsku kulturu. Taj dio međimurskoga blaga posjetiteljima predavanja približit će viša muzejska kustosica Janja Kovač 8. prosinca.

Caffe bar Bedem u utvrdi Staroga grada odjenuo je svoje najljepše blagdansko ruho i posjetitelje doziva mirisima i okusima na Međimurski božićni party, koji će se uz glazbu uživo održati također 8. prosinca kod zdenca u dvorištu.

Međimurski likovni kralj Ladislav Kralj Međimurec svoju besmrtnu snagu darovat će građanima na novom muzejskom kalendaru koji će biti predstavljen 13. prosinca.

Muzej Međimurja godinu završava otvorenjem velike izložbe „Odgajani za uspjeh – obitelj Legenstein“ 15. prosinca, povodom 100. obljetnice rođenja legendarne hrvatske balerine i glumice rođene u Čakovcu Lili Chaky Legenstein.

Izložba će predstaviti članove vrlo uspješne i za Čakovec značajne, ali u javnosti malo poznate obitelji Legenstein. Obitelj Legenstein je preuzimanjem Kavane Royal u Čakovcu 1925. godine značajno obogatila sportski, ali i društveni život grada u međuratnom razdoblju.

foto: ilustracija
sjever.hr
28.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.