Now Reading:
Tradicionalnom izložbom započelo adventsko vrijeme u Stubičkim Toplicama
Full Article 2 minutes read

Tradicionalnom izložbom započelo adventsko vrijeme u Stubičkim Toplicama

Pod pokroviteljstvom Općine Stubičke Toplice, a u organizaciji Udruge Hrvatska žena Stubičke Toplice i Turističke zajednice Općine Stubičke Toplice, u općinskoj vijećnici otvorena je tradicionalna adventska izložba „Ususret Došašću”.

Općinski načelnik Josip Beljak istaknuo je kako adventsko vrijeme već godinama otvaraju ovom prekrasnom izložbom.

– To znači da čuvamo našu tradiciju, i ono što je najvažnije, to prenosimo na naše najmlađe – rekao je načelnik Beljak te dodao kako time uče najmlađe kako je nekad bilo i kako su se nekad izrađivali božićni ukrasi.

Dodao je kako Općina i općinske udruge dobro surađuju.

– Udruge su srce i duša svakog mjesta, pa tako i Stubičkih Toplica. Maksimalno pomažemo jedni drugima. Udruge sudjeluju u svim našim manifestacijama, Općina pomaže njima i mislim da lijepo surađujemo – rekao je načelnik i pozvao sve na Božićni sajam.

– To je isto tako već jedna tradicija gdje se svi zajedno okupimo i proveselimo -rekao je načelnik Beljak.

Predsjednica Udruge Hrvatska žena, Brigitte Gmaz, istaknula je kako je izložba od velikog značaja.

– U ovom malom prostoru puno je dječjeg smijeha, šarenila, prekrasnih radova i na taj način dočekujemo blagdansko vrijeme – rekla je Gmaz te istaknula odličnu suradnju udruga i Općine.

– Mogu reći da na području Stubičkih Toplica, sve udruge i institucije surađuju već dugi niz godina u svim manifestacijama, aktivnostima, sajmovima, i mislim da nam je to jedna velika prednost. Zato su sve naše manifestacije toliko prekrasne i bogate, što sadržajem, što radovima koji se mogu vidjeti na izložbi i u subotu na Božićnom sajmu – rekla je Gmaz.

Na ovogodišnjoj izložbu svojim radovima predstavile su se članice Udruge Hrvatska žena, učenička zadruga “Bobi”, djeca iz Dječjeg vrtića “Zvirek”, članovi Društva “Naša djeca” Stubičke Toplice, korisnici Centra za rehabilitaciju “Pustodol” te umjetnice Marija Čukelj i Renata Surjan. U prigodnom programu nastupili su učenici OŠ Vladimir Bosnar i polaznici Dječjeg vrtića “Zvirek”.

Izložba je inače otvorena do petka, nakon čega se izlošci sele na Božićni sajam koji će se održati ove subote 2. prosinca na mjesnom trgu.

sjever.hr

28.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.