Now Reading:
Predstavljen bogat program „Adventa u Krapini“. Gregurović: Središnji gradski park dodatno će zasjati s novim instalacijama i na svim događanjima će biti uistinu veselo“
Full Article 4 minutes read

Predstavljen bogat program „Adventa u Krapini“. Gregurović: Središnji gradski park dodatno će zasjati s novim instalacijama i na svim događanjima će biti uistinu veselo“

U Parku Matice hrvatske, kod novih skulptura bilikuma je predstavljen program ovogodišnjeg „Adventa u Krapini“. Bogat program kroz cijeli prosinac predstavili su gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović i direktorica Turističke zajednice Grada Krapine Nedjeljka Vodolšak.

Prosinac je uvijek poseban, ali ove godine je još posebniji u Krapini jer se na dan Svetog Nikole slavi Dan Grada, a ove godine je i 830. rođendan grada, 830 godina od prvog pisanog spomena Krapine.

Kako je rekao gradonačelnik Zoran Gregurović pripremili su niz događanja, sadržaja u koji su se uključile udruge i ustanove, poput Gradske knjižnice, Pučkog otvorenog učilišta i niz drugih.

Zadovoljstvo mi je da već tradicionalno, svake godine imamo paljenje Adventskih svijeća, ove godine u Parku Matice Hrvatske. Nakon paljenja svijeća bit će i glazbeni programi u kojima će nastupati Bojan Jambrošić, Mirko Švenda Žiga … tako da će biti uistinu veselo. Posebno mi je drago da na Dan grada Krapine koncert ima kvartet Gubec i tamburaški orkestar HRT-a. Ulaznice su praktički nestale u jednom danu što sam moram priznati, ugodno iznenađen – istaknuo je gradonačelnik i dodao kako Advent završava s dočekom Nove godine, već tradicionalno u ponoć na krapinskom glavnom trgu, Trgu Ljudevita Gaja. Ove će godine postaviti jedan šator, a program počinje u 22 sata. Nastupit će Ljubavnici i Ansambl Zagorje i Gregurović očekuje da će biti jako dobra fešta.

-Ove godine će središnji gradski park dodatno zasjati s novim instalacijama i lampicama, bit će dodatno ukrašen i ono što mi je posebno drago, ove godine imamo klizalište kod Osnovne škole Ljudevita Gaja – pojasnio je gradonačelnik Gregurović.

Nedjeljka Vodolšak kazala je kako je ovo nakon Tjedna kajkavske kulture, jedna od najvažnijih manifestacija u gradu Krapini i ukratko je predstavila program.

– „Advent u Krapini“ počinje 1. prosinca i traje do 31. prosinca. Imamo pregršt događanja koji će se odvijati u našem gradskom parku sve do Osnovne škole Ljudevit Gaj i na Trgu Ljudevita Gaja. Kroz dane u tjednu program će se odvijati u gradskim institucijama i školama s niz radionica za djecu. Osnovna škola August Cesarec već tradicionalno svaki petak i subotu ima radionice za djecu u organizaciji Društva naša djeca Krapina, isto tako i Gradska knjižnica ima pregršt radionica, prezentacija različitih udruga, kao što je 30. godina Udruge „Hrvatska žena“. Isto tako Pučko otvoreno učilište Krapina ima izložbe i adventski kino program – napomenula je Vodolšak.

U parku su već neke nove instalacije, kao ovaj bilikum koji je jedan od najpoznatijih gradskih suvenira i svojevrsna dobrodošlica u grad. Tu će biti i instalacije Orašara.

Program paljenja adventske svijeće je svake subote od 18 sati u gradskom parku, a uz to ovdje će biti i puno ugostiteljske ponude.

– Već tradicionalno svake godine svojevrsni uvod u sam program je koncert naše najdugovječnije udruge, KUD-a Ilirci koji će biti 1. prosinca u 19 sati u Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta. Tu je Medeni sejem, 2. prosinca od 8 sati na Trgu Ljudevita Gaja. Bit će 30-ak štandova na kojima će se moći kupiti sve ono što se ne može kupiti u velikim robnim centrima, od različitih ukrasa za nadolazeće blagdane, a naglasak će biti na medu i proizvodima od meda. Ovogodišnji program bit će obogaćen s programom koji će imati Udruga pčelara Krapina, koja ove godine obilježava 40. godišnjicu, tako da će oni izložiti sve one rekvizite koji su potrebni da se taj slatki proizvod na kraju može kupiti i kušati – naglasila je Vodolšak.

Isto tako svake se godine u program uključuju izviđači, a ove godine 2. prosinca Izviđači Grada Krapine i svi njihovi gosti, njih 300-tinjak će doći u Krapinu i vidjeti znamenitosti i svojim programom uveličati 22. po redu Medeni sejem.

– Svaki sejem ne bi bio potpun da se tu ne uključe i oni koji će počastiti i s hranom i pićem. Ove godine će već tradicionalno, tu biti udruga gljivara i Lovačko društvo Krapina, a ove godine će nam se po prvi puta priključiti i Udruga vinara iz Jesenja koji će nas počastiti i s vinom – zaključila je Nedjeljka Vodolšak.

Dodajmo da kompletan program možete pronaći na službenoj internetskoj stranici Grada Krapine kao i na stranici Turističke zajednice Grada Krapine.

sjever.hr 28.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.