Now Reading:
Ove godine iznosi su povećani: Općina Mače umirovljenicima će dodijeliti „Božićnice“ – zahtjevi se podnose Općini
Full Article 1 minutes read

Ove godine iznosi su povećani: Općina Mače umirovljenicima će dodijeliti „Božićnice“ – zahtjevi se podnose Općini

Općina Mače je i ove godine u svojem proračunu osigurala sredstava za podjelu jednokratne novčane pomoći – „Božićnica“, kako bi svojim najpotrebitijim mještanima olakšala nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane u iznosu od 40 eura po korisniku.

Pomoć će se isplatiti umirovljenicima koji primaju mirovinu u iznosu od 300 eura ili manje s prebivalištem na području općine Mače, i ne primaju inozemnu mirovinu, korisnicima zajamčene minimalne naknade s prebivalištem na području općine i starijima od 65 godina koji ne primaju ni domaća, ni strana mirovinska primanja s prebivalištem na području općine Mače.

Načelnica Mladenka Mikulec Šimunec donijela je odluku o povećanju isplate pomoći.

 – Budući da troškovi života ubrzano rastu, pogotovo osnovnih namirnica, isplate pomoći za najpotrebitije mještane s prošlogodišnjih 150 kuna (19,91 eura)  porast će na 40,00 eura. Nadam se da će im ova sitnica barem malim dijelom olakšati proslavu nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana i izmamiti barem mali osmjeh na lice – istaknula je načelnica.

Zahtjevi za ostvarivanje prava podnose se Općini Mače u razdoblju od 27. studenog do 18. prosinca, svakim radnim danom od 12 do 15 sati.

FOTO: Ilustracija

sjever.hr 28.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.