Now Reading:
I u Koprivničko-križevačkoj županiji javnom akcijom poslana poruka o važnosti borbe protiv nasilja nad ženama
Full Article 2 minutes read

I u Koprivničko-križevačkoj županiji javnom akcijom poslana poruka o važnosti borbe protiv nasilja nad ženama

Udruga „HERA” Križevci u suradnji sa Županijskim timom za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Koprivničko-križevačke županije i uz podršku Povjerenstva za ravnopravnost spolova KKŽ, danas je organizirala javnu akciju ispred koprivničke Gradske tržnice.

Javna akcija, koju su podržale i županijske pročelnice Melita Ivančić i Ljubica Belobrk Flamaceta te pročelnik Damir Petričević, održala se u sklopu kampanje “16 dana aktivizma borbe protiv nasilja nad ženama” koja je započela 25. studenoga, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, a završava 10. prosinca, Međunarodnim danom ljudskih prava.

Osnovni cilj javne akcije je senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da živimo u društvu koje ne tolerira nasilje ni u kakvom obliku.

Problem nasilja nad ženama ne smije ostati tajna, već o toj temi treba javno govoriti, problem osvijestiti, a društvo i institucije, koje bi se time trebale intenzivno baviti, potaknuti na međusobnu suradnju i aktivnost.

Tijekom javne akcije građani su dobili informacije o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku te su podijeljeni letci i edukativni materijali svih sudionika u akciji.

foto: kckzz.hr
sjever.hr/kckzz.hr
27.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.