Now Reading:
Vatrogasna zajednica KZŽ proslavila 30. rođendan, župan Kolar uručio im zahvalnicu za doprinos razvoju vatrogastva
Full Article 2 minutes read

Vatrogasna zajednica KZŽ proslavila 30. rođendan, župan Kolar uručio im zahvalnicu za doprinos razvoju vatrogastva

U Mariji Bistrici je upriličena svečana proslava 30. obljetnice Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije na kojoj je bio i župan Željko Kolar koji je ovu veliku obljetnicu čestitao zagorskim vatrogascima, ali i naglasio da je tradicija vatrogastva u Zagorju duga gotovo 150 godina, zbog čega često ističe da je ono ovdje način života.

Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije danas okuplja 81 dobrovoljno vatrogasno društvo i dvije profesionalne javne vatrogasne postrojbe. Zajednica ima 6.864 članova, od čega 1.844 operativnih vatrogasaca te 1.191 pripadnika mladeži i podmlatka.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Krapinsko-zagorske županije Stjepan Skuliber u svom je govoru zahvalio svima koji su u ovih 30 godina sudjelovali na bilo koji način u radu zajednice, te svima, a posebno županiji i županu Kolaru na podršci i izvrsnoj suradnji. Okupljene su pozdravili i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, potpredsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Šoša, načelnik Općine Marija Bistrica Josip Milički te predsjednik Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah Erih Strašek.

Na svečanosti su dodijeljene i spomen plakete, zahvalnice kao i povelja počasnog predsjednika koju je dobio Ivica Glas, predsjednik zajednice od 2002. do 2017. godine. Spomen plakete za poseban doprinos i potporu vatrogastvu dobili su osnivači zajednice: Rajko Jutriša, Josip Posavec, Hinko Strahinec i Rudolf Zajec, zatim Hrvatska vatrogasna zajednica, Krapinsko zagorska županije, Grad Krapina, Gasilska zveza Šmarje pri Jelšah, Policijska uprava krapinsko zagorska, Služba Civilne zaštite Krapina, Zavod za hitnu medicinu KZŽ-e, Društvo Crvenog križa KZŽ-e i HGSS Stanica Zlatar Bistrica, dok su zahvalnice za poseban doprinos i potporu vatrogastvu dobili Andrija Gorički, Croatia osiguranje, HRT Šarić, HTZ Presečki, Ninotex i Vatropromet.

Župan Željko Kolar je zahvalnicu za doprinos razvoju vatrogastva u Krapinsko-zagorskoj županiji, koju je dodijelio županijskoj vatrogasnoj zajednici, na svečanosti uručio predsjedniku i zapovjedniku Zajednice Marijanu Lovrenčiću. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković ovom je prilikom uručio plakete koju je Hrvatska vatrogasna zajednica dodijelila Vatrogasnoj zajednici Krapinsko-zagorske županije, predsjedniku Stjepanu Skuliberu, zapovjedniku Marijanu Lovrenčiću i počasnom predsjedniku Ivici Glasu.

U glazbenom dijelu programa nastupila je Klapa Bistrica.

sjever.hr/kzz.hr
26.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.