Now Reading:
Varaždinski župan Stričak ugostio veleposlanika Republike Finske Nj. E. Kalle Kankaanpaa
Full Article 2 minutes read

Varaždinski župan Stričak ugostio veleposlanika Republike Finske Nj. E. Kalle Kankaanpaa

Varaždinsku županiju posjetio je NJ.E. Kalle Kankaanpaa, veleposlanik Republike Finske, u pratnji počasnog konzula Branimira Vlaje te savjetnice Laure Stojić.

Župan Stričak je goste informirao o projektima koje provodi Varaždinska županija na području obrazovanja, gospodarstva, turizma ali i specifičnostima Varaždinske županije.

-Raduje me da smo imali prilike ugostiti veleposlanika Republike Finske sa suradnicima, upoznati ih s bogatom poviješću naše Županije, kulturnim i turističkim sadržajima, gospodarskim potencijalom te im predstaviti projekte koje trenutno provodimo. Finska je država koja veliku pažnju posvećuje obrazovanju stoga smo predstavili i naše Centre izvrsnosti kao i rezultate koje postižu naši učenici. Osim toga, dotaknuli smo se i pitanja sigurnosti gdje je naglašeno da su Hrvatska i Finska članice euroatlantskih integracija kroz koje treba razvijati dijalog kako bi prevladali izazove na korist svih građana Europe – rekao je župan.

NJ.E. Kalle Kankaanpaa istaknuo je da postoje mnoge sličnosti između Finske i Hrvatske te da je Hrvatska sigurna zemlja s kojom vidi potencijalnu suradnju na brojnim područjima.

-Zahvaljujem županu i njegovim suradnicima na srdačnoj dobrodošlici. Turistički poznajemo Hrvatsku i tijekom sezone imamo direktne letove za Zagreb, a posebno nas veseli podatak da iz godine u godinu i Varaždinska županija bilježi porast broja gostiju iz Finske. Brojne su sličnosti između naše dvije zemlje – imamo dugu granicu koja je ujedno i vanjska granica Europe, imamo dugu obalu i puno šuma stoga se razumijemo u mnogim područjima u kojima možemo postići suradnju – rekao je veleposlanik.

Prijemu su uz župana Anđelka Stričaka prisustvovali županijski pročelnici Renata Skoko, Miroslav Huđek i Darko Majhen, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije Goran Mališ, predstavnici Sveučilišta Sjever – rektor Marin Milković, Marijana Neuberg i Ivana Živoder te predstavnica FOI-a Izabela Oletić Tušek.

sjever.hr
25.11.2023.

Input your search keywords and press Enter.